fbpx

De ce Sony renunta sa mai vanda camere DSLR

De ce Sony renunta sa mai vanda camere DSLR

Compania Sony din Japonia nu va mai produce camere DSLR, ultimul aparat foto Sony de acest tip lansandu-se in 2016. Exista un motiv pentru care compania din Japonia nu va mai produce si vinde acest tip de aparate foto. Si alte companii de aparate foto renuntand la acestea.

Dupa ce a popularizat aparatele mirrorless si au devenit dominante, compania din Japonia pare sa fi renuntat sa mai vanda camere DSLR A-mount.

Dupa cum a remarcat SonyAlpha Rumors, A68, A99 II si A77 II au fost inlaturate de pe site-ul companiei si sunt acum listate cu “nu mai sunt disponibile”.

CITESTE SI:  Qualcomm Snapdragon 820 nu va avea probleme cu supraincalzirea, potrivit unui cercetator

Compania din Japonia nu a confirmat oficial stirile. A devenit cert ca compania japoneza Sony nu mai era interesata sa produca camere DSLR (termenul Sony e DSLT datorita oglinzilor translucide fixe), deoarece ultimul model anuntat a fost A99 II de 42MP din 2016.

Intre timp, compania din Japonia a sporit caracteristicile si numarul de camere mirrorless, atat in categoria full-frame, cat si in categoria APS-C. Acest lucru a culminat cu modele precum A7R IV de 61MP, A7S III de 12MP pentru video si hibrid si A1 cu rezolutie de 50MP.

CITESTE SI:  De ce Elon Musk de la Tesla renunta la Twitter

In acelasi timp, compania Canon din Japonia a avansat cu modelele mirrorless, cum ar fi EOS R5 care se afla la nivelul celor DSLR. DSLR-urile A-mount ale companiei Sony din Japonia (incepand cu A100) sunt rezultatul achizitionarii Konika Minolta, asa ca pare ca e sfarsitul unei ere.

CITESTE SI:  Hackerii au gasit o modalitate ireversibila de a hack-ui Nintendo Switch, se pare

Din fericire, exista o multime de camere care s-ar putea lansa anul viitor, cum ar fi Sony A7 IV, dar si aparate foto interesante de la Nikon, Canon si de la alte companii.

Ce parere ai despre faptul ca compania japoneza Sony nu va mai produce camere DSLR din cauza dominantei camerelor mirroless? Ce tip de aparat foto preferi, DSLR sau mirrorless?