fbpx
Cum e camera Sony PXW-Z280 XDCAM de 7000 de dolari

Cum e camera Sony PXW-Z280 XDCAM de 7000 de dolari

Sony a anuntat recent camera PXW-Z280 4K/60FPS XDCAM cu trei senzori, iar aceasta a fost expusa la Inter Bee 2018, un eveniment in care pot fi vazute cele mai noi camere de varf si cele mai noi echipamentele de emisie.

Compania Sony afirma ca pentru prima data o camera XDCAM profesionala 4K este echipata cu trei senzori CMOS de 0,5 inci pentru a creste performanta in conditii de lumina redusa.

Acest sistem este o alternativa grozava la lucrul cu un singur senzor enorm. Cu toate acestea, este foarte dificila imbinarea corecta a datelor, desi Sony a reusit sa determine camera XDCAM PXW-Z280 sa functioneze foarte bine, din ceea ce putem vedea.

CITESTE SI:  De ce Sony a inchis acest studio de jocuri fara ca acesta sa lanseze nici macar un joc

Acest dispozitiv XDCAM Sony PXW-Z280 poate captura clipuri video 4K de inalta calitate la 60 de cadre pe secunda si are capabilitati HDR excelente. PXW-Z280 vine cu un obiectiv cu zoom optic 17X si un filtru electronic care ofera un control suplimentar asupra cantitatii de lumina care ajunge la senzor.

CITESTE SI:  De ce Amazon renunta la camera inteligenta Echo Look

Poate fi util pentru schimbarea automata a luminozitatii, fara a modifica setarile diafragmei sau viteza de declansare. Este prezenta pentru PXW-Z280 si focalizare automata avansata cu detectare a fetei.

Cu WiFi-ul incorporat, camera XDCAM poate primi comenzi si sa transfere fisiere si fluxuri video catre computere si alte sisteme. Sony mai are si camera XDCAM Sony PXW-Z190 care are la baza acelasi design industrial si aceleasi comenzi, dar care vine cu senzori mai mici si cu zoom 25X, ceea ce este posibil datorita dimensiunii mai mici a senzorului.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a cheltuit Apple pentru furnizorii americani anul trecut

Z190 are un pret de circa 4000 de dolari, in timp ce PXW-Z280 are un pret de aproape 7000 de dolari, ceea ce refleta nivelul de performanta si setul de caracteristici. Avand preturi atat de mari, este evident ca nu toata lumea isi poate permite astfel de camere XDCAM de la Sony.