fbpx

Compania care ar putea lucra la un accesoriu obiectiv pentru smartphone-uri

Compania care ar putea lucra la un accesoriu obiectiv pentru smartphone-uri

Conform unui brevet recent descoperit, o anumita companie de camere dedicate lucreaza la un accesoriu obiectiv care poate fi folosit pentru smartphone-uri. Acel accesoriu se afla in imaginea de deasupra.

Accesoriile obiectiv pentru smartphone-uri nu sunt ceva nou, dar, in mod ciudat, producatorii de camere dedicate nu au exploatat acest segment de piata.

Cu toate acestea, poate, doar poate, compania Canon din Japonia ar putea cocheta cu ideea de a crea un accesoriu obiectiv pentru smartphone-uri. Asta potrivit unui brevet descoperit de Design Watch si care indica faptul ca compania Canon a brevetat un astfel de accesoriu obiectiv.

CITESTE SI:  Adidasii Nike care se strang singuri la siret sunt din nou la vanzare

Acest brevet nu e chiar nou, deoarece a fost depus de Canon in 2019 si a fost aprobat abia in luna septembrie a acestui an. Dar desi brevetele in general sunt interesante, acestea nu sunt intotdeauna o garantie ca vor fi implementate.

Dupa cum poti observa, acest produs pentru smartphone-uri al companiei Canon ocupa destul de mult spatiu, dar probabil dimensiunea sa poate gazdui o sticla de dimensiune mai generoasa care ar putea imbunatati calitatea generala a imaginii.

CITESTE SI:  De ce Google ar putea renunta la motorul de cautare pentru China

De asemenea, acest accesoriu obiectiv nu pare sa se bazeze pe camera smartphone-ului, ceea ce indica faptul ca acesta s-ar putea sa fie propulsat de propriul soft al Canon.

Ceea ce e interesant este ca compania Sony a incercat ceva similar in trecut. Este vorba despre Sony QX10 si QX100 care au fost lansate in 2013 pentru smartphone-uri. Dar desi acele accesorii obiectiv ale companiei Sony erau fascinante, nu au excelat la vanzari.

CITESTE SI:  De ce primul test de zbor al taxiului zburator Boeing lasa de dorit, desi a fost un succes

Nu e sigur daca ideea Canon ar putea interesa oamenii in ziua de azi, mai ales ca smartphone-urile din ziua de azi au camere destul de performante si de calitate. Dar e interesant ca compania Canon se extinde dincolo de segmentul de camere dedicate.