fbpx
Ce pret urias are camera Fujifilm GFX 50R de format mediu

Ce pret urias are camera Fujifilm GFX 50R de format mediu

La evenimentul Photokina care este dominat de camere full-frame mirrorless care costa mii de dolari, Fujifilm a anuntat ceva chiar mai avansat, opulent si care atrage atentia: camera GFX 50R de 51,4MP care combina un senzor de format mediu cu un corp in stil telemetru.

Acum cativa ani in urma, Fujifilm a anuntat si lansat prima sa camera de format mediu, si anume 50S. Mai tarziu, am auzit zvonuri conform carora compania ar putea avea un model mai nou in lucru.

CITESTE SI:  Apple renunta la aceasta caracteristica cu watchOS 7 pe smartwatch-urile Apple Watch

Se pare ca acele zvonuri s-au dovedit a fi adevarate, avand in vedere ca Fujifilm a anuntat oficial GFX 50R. Acuma, daca ne-am gandi la GFX 50R ca la un succesor nu ar fi chiar corect.

De fapt, daca va uitati la imaginea de mai sus, puteti vedea ca GFX 50R arata foarte diferit de 50S. Noua camera de format mediu pare sa ofere un fel de vibe X-Pro, ceea ce este ce si-a dorit Fujifilm.

Compania sustine ca Fujifilm GFX 50R a fost proiectata pentru fotografii care doreau o versiune mai usoara si mai compacta a 50S si care poate fi manuita ca o camera de film traditionala cu telemetru, iar compania exact asta a oferit.

CITESTE SI:  App Store sau Play Store. Care a generat cei mai multi bani in prima jumatate a anului

Camera Fujifilm GFX 50R de format mediu are un senzor de format G de 51,4MP si va avea un motor de procesare a imaginii X-Processor. Exista, de asemenea, un vizor electronic incorporat, capabilitati Bluetooth care vor permite transferul wireless al fotografiilor, un display touchscreen, un interval ISO de la 100-12.800, captura foto in rafala la 3 cadre pe secunde (ceea ce e o viteza cam mica), autofocalizare de contrast si captura video Full HD la 30 de cadre pe secunda.

CITESTE SI:  Primul display 4K pentru smartphone-uri a fost anuntat de Sharp

In ceea ce priveste preturile, camera Fujifilm GFX 50R de format mediu costa 4500 de dolari, deci nu este deloc ieftina. Dar este mai ieftina decat 50S cu peste 1000 de dolari. De asemenea, lansarea dispozitivului cu pret de 4500 de dolari de format mediu este stabilita pentru sfarsitul lunii noiembrie.