fbpx

Ce pret are noua camera Canon pentru astrofotografie

Ce pret are noua camera Canon pentru astrofotografie

Fara multa fanfara sau un comunicat de presa, camera de astrofotografie Canon EOS Ra a fost anuntata oficial. Aceasta camera Canon EOS Ra pentru astrofotografie e primul aparat foto mirrorless full-frame dedicat fotografierii cerului in timpul noptii, iar pretul e pe masura.

Desi aparatele foto specializate nu se vand chiar ca painea calda, aparatele foto pentru astrofotografie sunt extrem de atragatoare pentru fotografii specializati in fotografierea cerului in profunzine.

Cand vine vorba despre camere, exista anumite camere care ar putea fi mai potrivite pentru anumite stiluri de fotografie. De exemplu, unele aparate foto vin cu o focalizare mai rapida asupra subiectului, ceea ce inseamna ca sunt mai bune la capturarea sporturilor sau a actiunii care necesita acest tip de viteza.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Google Pixel 3a e uimitor la pretul sau

Ei bine, daca astrofotografia este genul tau, atunci s-ar putea sa fii interesat sa afli ca compania Canon a anuntat discret cel mai nou aparat foto al sau, EOS Ra.

CITESTE SI:  Ce planuri mari ar putea avea Apple pentru senzorii de amprente in-display

Dupa cum indica si numele, acesta e parte din noua gama EOS R de camere mirrorless de la Canon, cu exceptia faptului ca noul aparat foto EOS Ra a fost special creat pentru astrofotografie.

Acest lucru se datoreaza utilizarii unui filtru IR special conceput care permite o transmitere de patru ori mai mare a lungimii de unda 656nm, acest lucru fiind util pentru aparatul foto de astrofotografie.

CITESTE SI:  Apple incearca sa convinga Samsung sa reduca pretul displayurilor OLED, se pare

Conform companiei Canon din Japonia, “Acest lucru permite o transmitere mai mare a razelor IR emise de nebuloase, fara a fi nevoie de alte accesorii sau optici specializate”.

EOS Ra pare o camera foarte nisata destinata unui grup mic de fotografi. Cine vede potentialul unei astfel de caracteristici poate plasa o precomanda pentru Canon EOS Ra. Camera Canon de astrofotografie ar trebui sa aiba un pret de 2500 de dolari (body-only).

Facebook