fbpx
Ce obiectiv de camera Nikon are un pret de te ia ameteala

Ce obiectiv de camera Nikon are un pret de te ia ameteala

Acum scurt timp, Nikon si-a anuntat noile camere mirrorless full-frame Z6 si Z7. Pe langa acestea, Nikon a dezvaluit de asemenea mai multe obiective native Z-mount.

Unul care a captat atentia multora este NIKKOR Z 58mm f/0.95 S NOCT despre care Nikon pretinde ca este cel mai rapid din istoria Nikon.

Cu o deschidere f/0,95, acesta nu este numai cel mai rapid obiectiv de camera din istoria Nikon, dar probabil si unul dintre cele mai rapide de pe piata in acest moment.

Din pacate, viteza vine la un pret pe masura deoarece, potrivit Nikon Eye, in timpul prezentarii camerelor si obiectivelor de camera Nikon Z care a avut loc in Tokio, Japonia, s-a aflat ca acesta va avea un pret de 6000 de dolari.

CITESTE SI:  Ce pret are camera Panasonic Lumix S1H cu ventilator intern

Acestea fiind spuse, pretul nu este o surpriza totala. Adesea preturile difera foarte mult in functie de diafragma. De exemplu, un obiectiv de camera f/1,2 de 35mm poate avea uneori un pret mult mai mare comparativ cu unul f/1,4 de 35mm sau decat unul de f/1,8.

Deci, sa auzim ca unul f/0,95 ar putea avea un pret de 6000 de dolari nu ne socheaza. Desigur, depinde de stilul tau de fotografiere daca ai nevoie de un astfel de obiectiv de camera.

CITESTE SI:  Tweet-ul despre Snapchat al Kylie Jenner ar fi scazut preturile actiunilor Snap cu pana la 8%

Putem spune ca diafragma sa foarte larga (f/0,95 – cu cat numarul e mai mic, cu atat e mai bine) va oferi un efect de ceata foarte bun, dar acesta va fi util si in conditii de iluminare redusa.

Exista, de asemenea, alte caracteristici care ar putea contribui la pretul sau, cum ar fi ecranul de pe obiectivul de camera care arata detalii precum deschiderea, distanta focala si profunzimea de camp.

CITESTE SI:  XYZPrinting anunta imprimanta 3D full-color de 3000 de dolari

De asemenea, exista doua tipuri de invelisuri anti-reflectorizante si un buton Fn suplimentar caruia ii poti atribui o sarcina. Ar trebui sa mentionam ca obiectivul va avea doar focalizare manuala.

Acest lucru inseamna ca, in ciuda tuturor discutiilor despre abilitatile de autofocalizare ale camerelor Nikon Z, fotografii vor fi totusi nevoiti sa focalizeze manual cu acest obiectiv cu pret de 6000 de dolari. E pacat, dar exista fotografi pe care nu-i deranjeaza acest lucru.