fbpx
Ce intrebuintare are camera de 3200MP

Ce intrebuintare are camera de 3200MP

O echipa de cercetatori din Statele Unite – si care lucreaza la Stanford – dezvolta o camera care poate captura fotografii la rezolutie de 3200MP. S-a dezvaluit unde va fi instalata aceasta camera si care va fi una dintre intrebuintarile sale. E clar ca acest aparat foto nu va avea intrebuintari pentru civilii obisnuiti.

Cercetatorii de la Stanford din Statele Unite au capturat prima fotografie de 3200MP, folosind senzori care vor fi parte din acest uluitor aparat foto.

CITESTE SI:  California devine primul stat american care impune panouri solare pentru noile locuinte

Camera va fi instalata in telescopul LSST din Chile, pentru a fotografia spatiul, telescop care studiaza energia intunecata si materia intunecata. Fotografiile cu o astfel de rezolutie de 3200MP ar necesita 378 de ecrane 4K Ultra HD pentru ca aceste fotografii sa fie afisate la dimensiune completa.

De asemenea, datorita rezolutiei, poti vedea obiecte pe care in mod normal alte camere nu le pot vedea. Rezolutia de 3200MP iti permite sa vezi o minge de golf de la 24 de kilometri distanta.

CITESTE SI:  LG G4 a fost dezvaluit neoficial - specificatii

Aceasta performanta uluitoare este posibila cu 189 de senzori care au fiecare cate 16MP. In ansamblu, planul focal contine 3,2 miliarde de pixeli.

Din fericire, fotografiile la rezolutie de 3200MP sunt rezultatul faptului ca senzorii au trecut un prim test important. Desi unele faze mai importante au fost indeplinite, echipa de cercetatori de la Stanford din Statele Unite are o munca dificila pe viitor: sa construiasca restul camerei de 3200MP.

CITESTE SI:  Cum dezvaluie accelerometrul smartphone-ului ce personalitate ai

Se preconizeaza ca testarea finala a acelei camere va avea loc pe la mijlocul anului 2021. Ce parere ai despre aceasta camera cu rezolutie de 3200MP la care lucreaza echipa de cercetatori din Statele Unite? Crezi ca acest aparat foto uluitor al cercetatorilor va fi util si la altceva in afara de capturat fotografii de rezolutie incredibila cu spatiul?