fbpx

Ce camere Nikon pot fi acum folosite drept camere web

Ce camere Nikon pot fi acum folosite drept camere web

Compania Nikon din Japonia a dezvaluit in sfarsit un soft pe care utilizatorii il pot folosi pentru a-si transforma aparatele foto (de la aceasta companie) in camere web. Exista o lista de aparate foto compatibile de la aceasta companie.

Din cauza pandemiei, o multime de lucruri si activitati se schimba drastic. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza si studiaza remote, iar acest lucru a creat, la randul sau, o nevoie de camere web sau, mai corect spus, de camere web de calitate.

CITESTE SI:  Cum explica Avast scandalul vanzarii de date despre utilizatori

Astfel ca, pentru a satisface aceasta cerere, unii producatori de camere au lansat softuri pentru a transforma aparatele foto obisnuite in camere web. Aceste softuri au fost oferite de companii precum Sony, Canon, Fujifilm si Olympus, dar, in mod ciudat, Nikon nu era pe lista, cel putin pana acum.

Compania din Japonia a lansat in cele din urma un soft pentru PC-uri care va permite proprietarilor sa-si transforma aparatele foto Nikon in camere web, fie ca este vorba despre munca, studiu sau streaming. De ce acest lucru e important?

CITESTE SI:  Ce alt dispozitiv s-ar putea lansa cu noul Xbox al Microsoft

Pentru ca, inainte de asta, utilizatorii isi puteau folosi DSLR-urile si aparatele foto mirrorless drept camere web, dar pentru asta trebuiau sa foloseasca echipamente hardware si softuri suplimentare.

Cu toate acestea, odata cu lansarea oficiala a acestor tipuri de softuri, totul se reduce la plug-and-play. Proprietarii Nikon care doresc sa profite de softul Nikon Webcam Utility al companiei din Japonia, il pot descarca de pe site-ul companiei japoneze Nikon.

CITESTE SI:  Ce inovatii pentru camerele de smartphone pregateste Huawei

In prezent, nu orice aparat foto Nikon este acceptat, ci numai Z 7II, Z 7, Z 6II si Z 6, Z 5 si Z 50, D6 si D5, D850 si D810, D780 si D750, D500, D7500 si D7200, D5600, D5500, D5300 si D3500.