fbpx

Ce camera GoPro poate fi folosita drept camera web acum

Ce camera GoPro poate fi folosita drept camera web acum

Cativa producatori de aparate de captura video au lansat pana acum solutii firmware si software pentru ca utilizatorii lor sa le poate folosi ca pe o camera web. Acum putem adauga si compania GoPro pe acea lista, dar doar pentru un singur dispozitiv de captura video al GoPro.

Din cauza pandemiei de coronavirus Wuhan, tot mai multi oameni lucreaza si studiaza remote si, drept urmare, aplicatiile de conferinte video sunt in trend.

CITESTE SI:  Nikon spune ca va produce un sistem serios de camera mirrorless

Desi in general oamenii au camere web (majoritatea venind incorporate in laptopuri), acestea nu sunt neaparat cele mai indicate in ceea ce priveste calitatea lor video.

Dar, din fericire, producatorii de camere (non-web) au lansat intre timp aplicatii care le transforma in camere web de calitate superioara. Acum se pare ca GoPro s-a alaturat listei producatorilor de aparate de captura video care au oferit solutii software.

Compania GoPro a anuntat lansarea unui firmware beta si a unei aplicatii desktop. Lansarea acelui nou firmware si a acelei aplicatii va transforma practic actualul dispozitiv video de varf al companiei, Hero 8 Black, intr-o camera web complet echipata.

CITESTE SI:  VIDEO: Nico360 vrea sa fie cea mai mica camera care filmeaza la 360 de grade din lume

Cea mai buna parte a acestor solutii software oficiale este ca sunt foarte simplu de utilizat. Utilizatorii trebuie doar sa conecteze GoPro Hero 8 Black la PC-ul lor, sa ruleze softul si atat.

In acest moment, softul pentru transformat Hero 8 Black in camera web este disponibil doar pentru dispozitivul sau Hero 8 Black si doar pentru sistemul de operare macOS, dar compania GoPro sustine ca lucreaza si la o versiune pentru Windows care va fi lansata mai tarziu.

CITESTE SI:  DxO lanseaza o camera detasabila de smartphone pentru Android

GoPro se alatura astfel altor producatori de dispozitive de captura video – cum ar fi Fujifilm, Canon si Olympus – care au lansat softuri similare pentru a-si transforma dispozitivele de captura video in camere web.