fbpx

Canon anunta doua noi camere EOS 5DS

Canon EOS 5DS & 5DS R

Am mai spus inainte ca producatorilor de camere le place sa se laude cu cati megapixeli au camerele lor si, desi megapixelii ii indica fotografului dimensiunea fotografiei pe care o poate captura, am mentionat de asemenea ca megapixelii nu inseamna totul. Calitatea fotografiei este determinata de alti factori, cum ar fi iluminarea, sa-ti cunosti bine dispozitivul, sa capturezi fotografiile cu o mana stabila etc.

Producatorilor de camere foto le place sa se laude cu cati megapixeli au dispozitivele lor, dar megapixelii nu inseamna totul. Calitatea imaginii depinde si de alti factori, cum ar fi cunoasterea camerei foto si iluminarea. Dar cursa megapixelilor a inceput. Daca aveti nevoie de multi megapixeli, poate pentru a face printari de mari dimensiuni, aflati ca producatorul Canon a anuntat recent Canon EOS 5DS si Canon EOS 5DS R – doua noi camere full-frame cu senzor de 50MP.

CITESTE SI:  La ce preturi vin noile camere JVC 500-Series pentru transmisii 4K

Ambele dispozitive Canon EOS 5DS si Canon EOS 5DS R vor avea specificatii similare. Ele vor avea un senzor enorm de 50,6MP si vor fi camerele DSLR cu cea mai mare rezolutie create vreodata, deci le-au suflat coroana dispozitivelor de 36MP ale Sony si Nikon. Ambele vor ajunge in magazine in aceasta vara. Acestea vor fi capabile sa captureze in mod continuu fotografii full HD la 5 cadre pe secunda, vor avea un sistem AF de 61 de puncte, un ecran LCD de 3,2 inch, procesoare DIGIC 6 dual, vor putea face captura video Full HD la 30fps (sau HD la 60fps) si vor dispune de un sistem de control al vibratiilor dispozitivului.

CITESTE SI:  In ce conditii meteo si-a testat Waymo masinile autonome
CITESTE SI:  VIDEO: De ce iOS 12 permite ca Face ID sa suporte doua fete diferite

Principala diferenta este faptul ca Canon EOS 5DS R va pierde un filtru, lucru care ar trebui sa contribuie la claritatea imaginilor. Ambele camere sunt asteptate in iunie 2015, Canon EOS 5DS la un pret de 3700 de dolari, iar EOS 5DS R la un pret de 3900 de dolari.