fbpx

Camera Fujifilm cu rezolutie de 400MP

Camera Fujifilm cu rezolutie de 400MP

Compania Fujifilm din Japonia a lansat un update de firmware care permite unei camere cu rezolutie de 102MP sa poata captura imagini la rezolutie de 400MP. Aceasta companie din Japonia a dezvaluit si la ce ar folosi rezolutia de 400MP. Rezolutia nu e destinata utilizatorilor obisnuiti.

Cu senzorul sau de 102MP, camera GFX100 de 10.000 de dolari a companiei Fujifilm din Japonia poate deja captura imagini incredibil de dense si detaliate.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care 90% dintre clienti aleg Apple Watch Series 1, nu Series 3

Dar cu noul firmware si cu o noua tehnologie denumita pixel shift multi-shot, camera Fujifilm GFX100 poate acum captura imagini cu rezolutie de 400MP. Dupa cum precizeaza PetaPixel, pentru a reusi acest lucru, camera Fujifilm foloseste o combinatie de senzor de 102MP cu o stabilizare in-body.

Cea din urma componenta va muta senzorul in trepte de 0,5 pixeli, in timp ce captureaza 16 imagini separate. Noul soft Fujifilm Pixel Shift Combiner combina apoi acele imagini intr-o singura imagine de 400MP.

CITESTE SI:  De ce Apple nu va fi afectata de taxele de import ale iPhone-urilor importate din China in SUA

Desigur, o imagine de aceasta rezolutie ocupa mai mult spatiu decat o imagine de 100MP, cea de 400MP ocupand pana la 200MB atunci cand e comprimata intr-un fisier JPEG. Imaginea mai densa necesita o perioada mai lunga de timp pentru a fi incarcata in anumite aplicatii.

Evident, niciun utilizator obisnuit nu are nevoie de o camera capabila sa captureze imagini de 400MP si nici majoritatea fotografilor profesionisti nu au nevoie.

CITESTE SI:  Compania care doreste curse cu masini electrice zburatoare

Dar, dupa cum mentioneaza compania Fujifilm din Japonia, aceasta functie a camerei e destinata mai degraba lucrarilor de conservare culturala, aceste imagini cu rezolutie de 400MP putandu-le permite arhivistilor si restauratorilor sa-si desfasoare activitatea.

Daca se intampla sa detii camera GFX100 cu pret de 10.000 de dolari, ceea ce nu e prea posibil, poti descarca noul firmware de pe site-ul companiei Fujifilm din Japonia.

Facebook