fbpx
Camera de format mediu Fujifilm GFX 50S a fost anuntata oficial

Camera de format mediu Fujifilm GFX 50S a fost anuntata oficial

Am auzit zvonuri cum ca Fujifilm ar putea lua in considerare intrarea in domeniul camerelor de format mediu si ca acea camera ar putea ar putea fi anuntata pe data de 19 septembrie.

Cu siguranta zvonurile s-au dovedit a fi adevarate, pentru ca la Photokina 2016, Fujifilm a dezvaluit oficial camera lor mirrorless de format mediu, si anume pe GFX 50S.

In ceea ce priveste specificatiile si caracteristicile sale, este clar GFX 50S vizeaza profesionistii, ceea ce are sens, avand in vedere ca fotograful obisnuit probabil nu va avea nevoie de camere de format mediu.

CITESTE SI:  Ce pret are Galaxy A6 si alte noi dispozitive ieftine Samsung

Fujifilm GFX 50S anuntat oficial va integra un senzor de 51,4MP si va permite fotografilor sa captureze in mai multe formate, cum ar fi 4:3 care este implicita, pe langa 3:2, 1:1, 4:5, 6:7 si 6:17.

Nu va exista un vizor incorporat, iar daca ai nevoie de unul, va exista un vizor electronic separat detasabil pentru GFX 50S.

CITESTE SI:  VIDEO: Apple explica cum a creat functia "Lumina Portret" de pe iPhone X

Designul lui GFX 50S este interesant, iar camera ne aduce aminte de lansarea camerei Fujifilm X-T, ceea ce este un lucru bun daca iti place acel aspect usor retro.

Cat despre obiectiv, Fujifilm a introdus o noua gama de obiective GF care sunt proiectate in mod specific pentru G-mount, asa ca colectia ta actuala va fi inutila.

Fujifilm a anuntat sase obiective diferite la lansare care includ un obiectiv de 63mm f/2.8 (50mm equivalent in the 35mm format), 32-64mm f/4 (25-51mm equiv), 120mm f/4 (95mm equiv), 110mm f/2 (87mm equiv), 23mm f/4 (18mm equiv), and 45mm f/2.8 (35mm equiv).

CITESTE SI:  Samsung ar putea lansa anul viitor un smartphone Tizen cu specificatii de varf

Pretul lui Fujifilm GFX 50S anuntat oficial nu a fost mentionat, iar disponibilitatea a fost stabilita pentru inceputul anului 2017, dar ultima data am auzit ca se asteapta ca GFX 50S va fi mai accesibila ca pret decat camera X1D recent anuntata a Hasselblad, dar va trebui sa asteptam si sa vedem daca acele zvonuri se confirma.