fbpx
Windows 11 nu va functiona in mod oficial pe aceste computere

Windows 11 nu va functiona in mod oficial pe aceste computere

S-au dezvaluit computerele care nu vor fi compatibile cu sistemul de operare Windows 11 anuntat recent de compania americana Microsoft. Si nu e vorba despre niste computere care ruleaza in mod obisnuit sisteme de operare Microsoft.

Sistemul de operare respectiv a fost recent anuntat de compania Microsoft din Statele Unite si se pare ca exista o serie de imbunatatiri importante.

Cu toate acestea, daca esti un utilizator Mac care spera sa poata rula Windows 11 pe computerul sau, acest lucru nu va fi posibil oficial. Nu va fi posibil pe niciun Mac cu procesor Intel.

CITESTE SI:  Apple nu va permite generarea de moneda virtuala pe iPhone

Asta pentru ca, unul dintre lucrurile obligatorii pentru Windows 11 e ca TPM 2.0 sa fie activat pe computer. Motivul pentru care Windows 11 nu va functiona pe Mac-urile Intel e faptul ca compania Apple din Statele Unite nu a oferit niciodata suport pentru TPM 2.0.

Deci daca rulezi aplicatia care verifica compatibilitatea, va aparea un mesaj conform caruia computerul tau Mac nu e compatibil cu noul sistem de operare al Microsoft.

CITESTE SI:  Android va primi caracteristica "DNS over TLS" pentru a-ti proteja confidentialitatea

E posibil ca Apple va lansa un update de firmware pentru a permite suport TPM 2.0, dar nu prea exista motive pentru asta. Asta pentru ca, mizand pe cipurile sale Apple Silicon, obiectivul companiei Apple din Statele Unite e sa-si consolideze propriul ecosistem.

In acest moment, din cauza faptului ca Microsoft nu vinde versiunea ARM a Windows 10 catre utilizatori, acest sistem de operare al Microsoft nu e compatibil cu computerele cu cip M1 ale Apple.

CITESTE SI:  Succesorul lui iPhone X pentru 2018 ar putea avea un pret mai mic

Poate ca ai putea folosi un fel de masina virtuala pentru a rula in viitor Windows 11 pe un computer Mac cu procesor Intel, dar daca sperai la suport oficial Boot Camp, acest lucru pare improbabil. Ce parere ai despre faptul ca Windows 11 al Microsoft nu va functiona pe Mac-urile Intel ale companiei Apple?