fbpx

Placa grafica dedicata Intel care se lanseaza pe laptopuri

Placa grafica dedicata Intel care se lanseaza pe laptopuri

Compania Intel din Statele Unite lanseaza o noua placa grafica dedicata pentru laptopuri. Aceasta ofera o performanta care va fi multumitoare pentru unii gameri. Acest GPU este varianta companiei Intel la GPU-urile low-end pentru laptopuri.

Intel si-a promovat placa grafica dedicata pentru laptopuri in luna octombrie, iar acum o lanseaza. Producatorul de cipuri a anuntat ca primele laptopuri care folosesc placa grafica dedicata Iris Xe Max sunt acum disponibile, cum ar fi Acer Swift 3X, ASUS VivoBook Flip TP470 si Dell Inspiron 15 7000 2-in-1.

CITESTE SI:  In ce aeroporturi vor aparea chioscuri Nintendo Switch

Iris Xe Max este varianta Intel la GPU-urile ieftine care uneori sunt integrate in laptopuri portabile ultra-subtiri. Compania  din Statele Unite a oferit asigurari ca noua placa grafica dedicata va oferi gaming 1080p grozav pentru jocuri precum Hitman 2 si Metro Exodus (desi nu va putea concura impotriva sistemelor cu placi grafice dedicate mai performante).

De asemenea, noul GPU al companiei din Statele Unite este suficient de smart pentru a trece sistemul pe grafica integrata atunci cand acest lucru poate creste eficienta energetica.

CITESTE SI:  Apple iPhone Xs si Xs Max sunt oficiale - preturi si specificatii

Dota 2 ruleaza mai lin pe GPU-ul Iris Xe integrat decat pe GPU-ul Xe Max dedicat sau pe NVIDIA MX350, sustine Intel. Noul GPU al companiei din Statele Unite ar putea fi mai tentant dincolo de jocuri.

Noua tehnologie Deep Link permite softului sa distribuie sarcinile intre GPU-ul integrat Intel si Iris Xe Max, oferind pe laptopuri uneori performante care ar necesita in mod normal o placa grafica desktop.

CITESTE SI:  De ce preturile lui Huawei P30 Pro s-au redus cu 90%

Xe Max isi poate dedica toate resursele de performanta procesorului pentru aplicatii care depind in special de procesor. Pe langa laptopuri, compania din Statele Unite a promovat si parteneriate pentru a lansa PC-uri desktop care folosesc arhitectura de baza Intel Xe Max in prima jumatate a anului 2021. Ce parere ai?