fbpx
Noile MacBook-uri M1 ale Apple nu vor suporta asta

Noile MacBook-uri M1 ale Apple nu vor suporta asta

Cu noile cipuri M1 din noile laptopuri MacBook Air si MacBook Pro ale Apple, compania Apple din Statele Unite sustine ca va folosi o placa grafica cu 8 nuclee care aparent va oferi o performanta superioara comparativ cu placile sale grafice predecesoare de la Intel, dar performanta in practica ramane de calculat.

Va fi noua placa grafica a laptopurilor Apple suficient de performanta pentru a depasi GPU-urile dedicate de la NVIDIA si AMD? Cu siguranta aceasta e o ingrijorare pe care unii gameri si profesionisti o au.

CITESTE SI:  Ce numar urias de smartphone-uri a vandut Huawei in 2018

Din pacate, utilizatorii vor fi nevoiti sa aleaga intre a cumpara noile MacBook-uri cu cip M1 si de a se multumi cu ele, sau de a nu le cumpara. Asta pentru ca, potrivit AppleInsider, s-a confirmat ca noile laptopuri Apple cu cip M1 nu vor suporta eGPU-uri.

Pentru cei nefamiliarizati, eGPU-urile sunt practic GPU-uri externe. Acestea permit utilizatorilor sa ataseze o carcasa externa la laptopurile lor, daca au nevoie de performanta in procesarea grafica.

CITESTE SI:  Ce va produce compania Tesla a lui Elon Musk pentru prima data, pentru masinile sale

Acest lucru este o alternativa la alegerea unui laptop de ultima generatie care vine cu propria placa grafica discreta. De asemenea, carcasa externa are avantajul suplimentar de a suporta placi grafice de nivel desktop care tind sa fie mai performante decat variantele lor mobile.

MacBook-urile de la compania Apple din Statele Unite suportau eGPU de ceva vreme, iar acest lucru pentru proprietarii de MacBook-uri era o alternativa la cumpararea unui laptop cu specificatii de varf.

CITESTE SI:  Ce indica faptul ca iPhone-urile fara porturi ar putea fi aproape

Nu e inca sigur daca aceasta este o limitare pentru primele MacBook-uri cu cip M1 sau daca compania Apple din SUA intentioneaza sa ofere suport pentru placi grafice externe in viitor. Intre timp, utilizatorii timpurii ai noilor laptopuri MacBook cu cip M1 de la compania Apple din Statele Unite vor trebui sa aiba in vedere acest lucru.