fbpx

Noile laptopuri MacBook M1 suporta sau nu doua ecrane externe?

Noile laptopuri MacBook M1 suporta sau nu doua ecrane externe

Noile laptopuri MacBook cu cip M1 au fost prezentate de compania Apple din Statele Unite acum cateva zile si, desigur, unii oameni au avut diverse curiozitati cu privire la acestea. Cum ar fi daca aceste dispozitive accepta doua ecrane externe. Ei bine, Apple ne-a lamurit.

O configuratie obisnuita utilizata de proprietarii de MacBook-uri este de a-si andoca laptopurile pe un suport si de a atasa unul sau doua monitoare la laptop.

Cu toate acestea, cu noul MacBook Air cu cip M1 si cu noul Pro cu M1, utilizatorii pot atasa in continuare ecrane externe la laptopuri, dar, din pacate, doar un singur ecran extern.

CITESTE SI:  Ce institut a incorporat zeci de mii de sinapse de creier artificiale pe un cip

Potrivit companiei Apple din Statele Unite, noile dispozitive MacBook Air si Pro cu cip M1 vor suporta doar un sigur ecran extern 6K 60Hz, cum ar fi un monitor Apple Pro Display XDR.

Asta inseamna ca, daca doresti sa folosesti mai multe monitoare, nu vei putea. Dar putem presupune ca displayul laptopului poate fi considerat un alt doilea display.

CITESTE SI:  Ce cumpara PayPal pentru 4 miliarde de dolari

Pentru a va oferi context, Apple MacBook Air si Pro cu procesoare Intel puteau suporta pana la doua ecrane externe 4K sau unul de 5K sau unul cu rezolutie 6K.

Probabil aceasta e o limitare a cipului M1 al Apple. Cei care prefera sa aiba doua ecrane externe, ar trebui sa se indrepte catre Mac mini cu cip M1, deoarece acesta vine cu un port HDMI, astfel incat sa poti conecta un monitor la portul Thunderbolt 3 si un monitor prin HDMI.

CITESTE SI:  De ce analistii cred ca situatia negativa a iPhone-urilor Apple va trece

Este dezamagitor ca nu sunt suportate doua monitoare, dar poate ca acest lucru se va schimba in viitor. Intre timp, cei care cumpara noile laptopuri MacBook Air sau MacBook Pro cu cip M1 ale companiei Apple din Statele Unite ar trebuie sa aiba in vedere sa cumpere un laptop cu ecran ultra-larg daca vor suficient spatiu pe display.