fbpx

Motivul posibil pentru care Apple dubleaza pretul upgrade-ului de RAM pentru MacBook Pro de 13 inci

Motivul posibil pentru care Apple dubleaza pretul upgrade-ului de RAM pentru MacBook Pro de 13 inci

O noua stire releva faptul ca compania Apple din Statele Unite a dublat pretul upgrade-ului de RAM pentru noul laptop MacBook Pro de 13 inci al sau. Daca doresti un upgrade la 16GB pentru modelul de 8GB, va trebui sa platesti dublu.

Nu erai hotarat daca sa cumperi sau nu noul laptop MacBook Pro de 13 inci al companiei Apple din Statele Unite? Daca ai in vedere sa cumperi modelele de baza (cele mai ieftine), se pare ca aceasta decizie va costa.

CITESTE SI:  Cum pot atacatorii cibernetici prelua controlul asupra unui Mac

Asta pentru ca Apple, dintr-un anumit motiv, a modificat preturile de upgrade pentru acest laptop. Modelele de baza sunt echipate din fabrica cu 8GB de RAM, iar clientii care doresc un upgrade la 16GB pentru laptopul deja cumparat vor trebui mai nou sa plateasca 200 de dolari.

Pretul anterior pentru acest upgrade era de 100 de dolari, asa ca te va costa 100 de dolari in plus daca doresti sa cresti cantitatea de RAM pentru MacBook Pro. Apple isi modifica costurile din cand in cand, dar dublarea pretului RAM-ului pare destul de bizara.

CITESTE SI:  Samsung Coreea confirma pretul lui Galaxy S8+ cu 6GB de RAM

Acest lucru indica faptul ca poate exista schimbari bruste in lantul de aprovizionare al Apple care a dus la cresterea costurilor upgrade-ului pentru MacBook Pro. Ceea ce, la randul sau, a obligat compania din Statele Unite sa-si creasca preturile.

In trecut, era de fapt opusul. Apple isi modifica laptopurile echipandu-le cu spatiu de stocare suplimentar, mentinand totusi pretul de baza. Acestea fiind spuse, avand in vedere ca costul de baza al laptopului MacBook Pro de 13 inci cu 8GB de RAM este acum de 1499 de dolari, poate ca ar trebui sa ai in vedere sa cumperi modelul cu procesor Intel Core 10th Gen care vine cu 16GB de RAM din fabrica.

CITESTE SI:  Preturile succesorului ceasului digital din 1972

Ce parere ai despre aceasta dublare a pretului upgrade-ului de RAM pentru laptopurile MacBook Pro de 13 inci? Crezi ca Apple are un motiv justificat pentru asta, sau compania e doar lacoma?