fbpx
Modul in care Microsoft va imbunatati securitatea PC-urilor Windows

Modul in care Microsoft va imbunatati securitatea PC-urilor Windows

Compania Microsoft din Statele Unite a anuntat ca lucreaza cu Qualcomm si Intel la un proiect care are in vedere imbunatatirea securitatii hardware pentru PC-urile cu sistem de operare Windows. Astfel, se va elimina o vulnerabilitate de securitate importanta.

Urmatorul tau PC cu sistem de operare Windows pe care il vei cumpara s-ar putea sa integreze un coprocesor avansat pentru securitatea datelor. Construind pe munca initiata cu Xbox One, compania Microsoft din SUA a anuntat astazi existenta lui Pluton.

CITESTE SI:  CEO-ul Pokemon era sigur ca Nintendo Switch va fi un esec

Acesta este un nou proiect la care compania Microsoft lucreaza impreuna cu AMD, Qualcomm si Intel, pentru a crea procesoare x86 si ARM care integreaza o componenta de siguranta dedicata.

Mai precis, Pluton este o evolutie a platformei Trusted Platform Module (TPM) existente care exista in PC-urile moderne. TPM stocheaza informatii legate de securitate pentru sistemul de operare si activeaza functii precum Windows Hello.

CITESTE SI:  Cum e browserul Mint al Xiaomi pentru smartphone-uri Android putin performante

Cu toate acestea, chiar si cu acea securitate suplimentara adaugata PC-urilor Windows, acestea au inca vulnerabilitati. Dupa cum au dezvaluit cercetatorii, este posibil ca infractorii sa vizeze interfata bus care permite platformei TPM si procesorului sa comunice intre ele.

Dar aici isi dovedeste coprocesorul Pluton utilitatea. Prin integrarea TPM in procesor, Microsoft sustine ca se va putea elimina aceasta vulnerabilitate.

CITESTE SI:  Ce noi jocuri Google Assistant poti juca pe ecranele inteligente

Atunci cand primele procesoare si PC-uri echipate cu Pluton vor fi disponibile pentru consumatori, Microsoft sustine ca va emula cipurile TPM, astfel incat sa poata folosi API-urile existente si sa ofere utilizatorilor Windows utilitate in mod prompt.

Obiectivul final al Microsoft este ca procesoarele echipate cu Pluton sa asigure securitatea informatiilor de autentificare, a cheilor de criptare si a datelor personale pe PC-urile Windows.