fbpx
Microsoft nu aproba oficial acest sistem de operare pe Mac-urile M1

Microsoft nu aproba oficial acest sistem de operare pe Mac-urile M1

Conform companiei Microsoft din Statele Unite, aceasta nu va aduce oficial un anumit sistem de operare pe Mac-urile M1 ale companiei Apple din Cupertino, Statele Unite. Dar asta probabil doar pentru moment.

In trecut, utilizatorii cu computere de la compania Apple din Cupertino, Statele Unite, puteau rula sisteme de operare Windows ale companiei Microsoft din SUA pe Mac-urile lor, pentru ca acele sisteme de operare rulau pe procesoarele x86, cum ar fi cele Intel. Iar Mac-urile obisnuiau sa integreze procesor Intel.

CITESTE SI:  Ce poate scaunul auto hi-tech pentru masini al Apple

Cu toate acestea, dupa ce compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a renuntat la procesoarele Intel in favoarea celor ARM (M1), acest lucru nu prea a mai fost posibil.

Mai ales ca sistemul de operare al Microsoft pentru ARM nu era disponibil pentru cumparare de catre consumatori. Din pacate, nici in viitorul apropiat nu va fi la indemana oricui ca Mac-urile lor sa ruleze Windows.

Compania Microsoft din Statele Unite a confirmat recent pentru The Verge ca Windows 11 pentru Mac-urile M1 ale Apple nu e ceva la care s-au gandit, cel putin pentru moment.

CITESTE SI:  Cati bani au cheltuit gamerii americani in 2020

Compania din Statele Unite a declarat pentru publicatia The Verge ca Windows 11 pe M1 e un “scenariu neacceptat”. Nu suntem siguri daca compania Microsoft din SUA va reveni asupra acestei decizii mai tarziu.

Dar pentru a rula Windows pe un computer Apple, va fi nevoie sa cumperi un computer Apple cu procesor Intel. Retine ca e posibil sa rulezi Windows pe un Mac M1, dar nu e acceptat oficial.

CITESTE SI:  Domeniile KickAssTorrents au fost confiscate, proprietarul a fost arestat

De asemenea, numai daca esti membru Insider vei putea descarca si folosi pe un computer M1 Apple o versiune beta a platformei Windows 11 a Microsoft. Acea versiune ar putea fi utila pentru a rula cateva apps-uri, dar probabil nu e recomandata pentru utilizarea de zi cu zi. Ce parere ai despre asta? Esti genul care ar rula sistemul de operare al Microsoft pe un Mac M1?