fbpx
MacBook Pro M1 cu 8GB de RAM vs 16GB de RAM

MacBook Pro M1 cu 8GB de RAM vs 16GB de RAM

Pentru noile laptopuri MacBook Pro M1 ale Apple, utilizatorii pot alege intre 8GB sau 16GB de RAM (memorie aleatorie). Bineinteles, cantitatea de RAM e importanta pentru peformanta unui computer. Dar intrebarea e: merita sa cheltuiesti 200 de dolari in plus pentru a-ti upgrada Mac-ul Apple de la 8GB la 16GB de memorie?

Intr-un clip video incarcat pe YouTube de Max Tech, se prezinta diferentele dintre cele doua configuratii de memorie de pe noul MacBook Pro M1 de 13 inci al Apple.

Acest clip video va oferi raspunsuri la intrebarile pe care le vor avea clientii, acestia putand decide daca ar trebui sa plateasca 200 de dolari in plus.

CITESTE SI:  LG sustine ca noile laptopuri Gram au autonomie de o zi intreaga

Exista diferente intre modelul Apple MacBook Pro (cu noul cip) de 13 inci cu 8GB de RAM si cel cu 16GB, dar diferentele nu sunt ca ziua si noaptea si care sa te determine sa platesti 200 de dolari pentru a avea 16GB de memorie.

In testul XCode, modelul Apple MacBook Pro M1 de 8GB a avut nevoie de aproximativ 136 de secunde pentru a compila codul, in timp ce modelul cu 16GB de RAM a avut nevoie de 122 de secunde.

CITESTE SI:  Urmareste eclipsa solara din 2017 live cu Twitter

Desigur, exista o diferenta, dar e suficienta pentru a plati 200 de dolari in plus? Exista, de asemenea, un test pentru exportarea unui clip video 8K RAW R3D la 4K.

Apple MacBook Pro M1 de 8GB a scos un timp de 13,57 secunde, in timp ce MacBook Pro M1 cu 16GB de RAM a scos un timp de 5,59 secunde.

Un export Lightroom Classic 50 42MP RAW a avut nevoie de un timp de 3 minute pe MacBook Pro M1 cu 8GB de RAM, in timp ce modelul de 16GB a scos un timp de 2,43 minute.

CITESTE SI:  De ce Toshiba renunta la businessul de laptopuri

Deci exista diferente intre cele doua modele Apple cu cip M1, dar daca nu exporti clipuri video/imagini si nici nu compilezi des cod, atunci 8GB de RAM ar trebui sa fie suficienti. Dar daca intentionezi sa cumperi cel mai performant laptop Apple, de 16GB, atunci poate merita sa cheltui 200 de dolari pentru 8GB de RAM in plus.