fbpx

MacBook Pro cu cip M1 vs unul cu procesor Intel. Care e mai performant

MacBook Pro cu cip M1 vs unul cu procesor Intel. Care e mai performant

Apple a pretins lucruri indraznete atunci cand si-a anuntat noul cip M1 pentru laptopurile MacBook Pro si Air. Desi afirmatiile de performanta erau impresionante, reactiile initiale au indicat ca aceste afirmatii au fost destul de vagi, deoarece Apple nu a oferit detalii si a prezentat grafice si diagrame care nu aveau niciun context, ceea ce i-a facut pe multi sa se intrebe daca noul procesor se va ridica la inaltimea pretentiilor companiei.

Benchmark-urile recente pareau sa indice ca sunt capabile, dar daca esti genul mai neincrezator, cei de la MacRumors au alcatuit un clip video care prezinta aspecte precum performanta pe care o poti obtine cu noul cip M1.

CITESTE SI:  Ce browser va deveni si manager de parole

Clipul video prezinta un laptop MacBook Pro de 13 inci cu cip M1 vs un MacBook Pro de 13 inci cu procesor Intel, iar rezultatele sunt graitoare. De exemplu, viteza de transfer pe noul M1 e superioara celei pentru laptopului cu procesor Intel, lucru important pentru profesionistii de creatie care lucreaza cu o multime de fisiere.

CITESTE SI:  Lucruri interesante despre cinematografia japoneza

Mai exista si performanta, cipul M1 din MacBook Pro reusind sa deschida 50 de aplicatii, in timp ce laptopul cu procesor Intel s-a confruntat cu ceva impedimente. De asemenea, aplicatii precum Final Cut Pro pareau sa se deschida aproape instantaneu pe noul procesor, in timp ce versiunea Intel a avut nevoie de ceva timp.

Exportul clipurilor video 4K pe laptopul cu cip M1 performant a avut nevoie de mai putin timp decat pe laptopul Intel. Asadar, exista o multime de lucruri de indragit la noul procesor.

CITESTE SI:  De ce Microsoft tot nu e incantata, desi Apple permite serviciile de streaming de jocuri pe App Store

Va fi nevoie de ceva timp si de utilizare practica pentru a afla daca aceasta este directia corecta pentru compania Apple din Statele Unite. Ce crezi despre aceste rezultate? Te-ai decis sa renunti la MacBook Pro cu procesor Intel in favoarea noului laptop MacBook Pro performant cu cip M1 de la compania Apple din SUA?