fbpx

MacBook Air M1 vs MacBook Pro Intel intr-un test de performanta

MacBook Air M1 vs MacBook Pro Intel intr-un test de performanta

Compania Apple din Statele Unite a prezentat recent noul laptop MacBook Air, cu cip M1. Ulterior, unii au incercat sa compare performanta acestui laptop cu performanta unui MacBook Pro de 16 inci de varf cu procesor Intel din 2019. Rezultatele acestui test au aparut.

Apple a declarat niste lucruri destul de ambitioase atunci cand si-a anuntat noile laptopuri propulsate de cipul M1 performant. Aceasta declaratie i-a nedumerit pe o parte dintre oameni, acestia intrebandu-se la ce se referea compania atunci cand Apple a declarat ca noile sale laptopuri depasesc alte computere.

CITESTE SI:  Laptopul ASUS ZenBook Pro 14 e oficial - specificatii

Pana apar recenzii cu aceste noi laptopuri, se pare ca rezultatele unor teste au validat unele dintre pretinderile Apple. Conform testelor GeekBench ale lui MacBook Air de 13 inci cu cip M1, acesta a reusit sa depaseasca performanta lui MacBook Pro de 16 inci, cu procesor Intel, din 2019.

MacBook Pro de 16 inci a fost practic laptopul de ultima generatie al Apple, dar acum se pare ca a fost surclasat de un MacBook Air entry-level. Rezultatele GeekBench au dezvaluit ca MacBook Air cu cip M1 a obtinut un scor single-core de 1687 si un scor multi-core de 7433.

CITESTE SI:  watchOS 7 elimina aceasta functie de pe smartwatch-urile Apple Watch

Asta spre deosebire de Apple MacBook Pro de 16 inci cu procesor Intel Core i9 care a obtinut un scor de 1096 si respectiv 6870. Cu toate acestea, aici este vorba doar despre performanta cipului si suntem curiosi daca GPU-ul incorporat din cipul M1 va avea ceea ce este necesar pentru a contesta NVIDIA si AMD.

CITESTE SI:  Ce pret are acest smartphone Motorola cu acumulator de 6000mAh

Desigur, performanta este doar o parte din tabloul general si exista si alte lucruri care trebuie sa fie avute in vedere, cum ar fi compatibilitatea si disponibilitatea aplicatiilor. Dar pana acum lucrurile par extrem de promitatoare, iar tranzitia la cipul M1 performant pentru laptopurile Apple s-ar putea sa fie lipsita de impedimente.