fbpx

Mac-urile ARM ale Apple vor continua sa accepte asta

Mac-urile ARM ale Apple vor continua sa accepte asta

Viitoarele computere Mac ale Apple nu vor mai veni cu procesor Intel, ci cu un procesor ARM dezvoltat chiar de Apple. Unii utilizatori au avut ceva ingrijorari legate de aceasta tranzitie la ARM, dar una dintre acele ingrijorari a fost infirmata.

Cand compania Apple din Statele Unite a anuntat renuntarea la procesoarele Intel pentru Mac, in favoarea propriului cip ARM, au existat, dupa cum e si firesc, anumite intrebari cu privire la compatibilitate.

Intrebarile au fost in principal legate de compatibilitatea software. Dar cum sta treaba cu partea hardware a Mac-urilor? Pentru cei ingrijorati in legatura cu portul Thunderbolt, se pare ca Apple va continua sa foloseasca acest port pe Mac-urile viitoare care vor veni cu procesor ARM.

CITESTE SI:  Cu care producator auto ar putea lucra Apple la masini fara sofer

Intr-o declaratie oferita pentru The Verge, un purtator de cuvant al Apple a fost citat spunand: “In urma cu un deceniu, Apple s-a asociat cu Intel pentru a proiecta si dezvolta Thunderbolt, iar astazi clientii se bucura de viteza si flexibilitatea pe care portul o aduce fiecarui Mac. Ramanem angajati pentru viitorul portului Thunderbolt si il vom folosi in continuare pe Mac-urile dotate cu procesorul nostru ARM”.

CITESTE SI:  Microsoft taie mii de joburi din vanzari pentru a se concentra mai mult pe cloud

Cat despre motivul pentru care unii erau ingrijorati, acest lucru se datoreaza faptului ca Thunderbolt nu a fost oferit pe niciunul dintre produsele Apple care nu folosesc procesor Intel.

Chiar si iPad Pro foloseste USB-C si nu Thunderbolt, in timp ce kitul de tranzitie pentru dezvoltatori bazat pe ARM vine si el cu porturi USB-C, nu cu porturi Thunderbolt 3.

CITESTE SI:  Lenovo IdeaPad 700 - modelele de 15 si 17 inch au fost anuntate

Cu toate acestea, vestea buna e ca, pe baza acestei afirmatii, se pare ca Thunderbolt va continua sa fie acceptat chiar si pe computerele Mac bazate pe un procesor ARM, ceea ce e un lucru bun pentru cei care se bazeaza pe acest port pentru a conecta dispozitive sau pentru a transmite fisiere.