fbpx
La ce procesoare renunta Intel dupa doar 2 ani

La ce procesoare renunta Intel dupa doar 2 ani

Compania Intel din Statele Unite renunta la o gama de procesoare care au fost lansate acum circa doar doi ani in urma. Acum cativa ani in urma, compania americana a pornit o initiativa ciudata de a oferi procesoare cu grafica de inalta performanta pentru laptopuri. Aceasta companie a integrat in acele cipuri pentru laptopuri grafica de la AMD, dar va renunta la acele cipuri peste cateva luni.

Intel si AMD sunt rivali pe piata de procesoare. Drept urmare, acum cativa ani in urma, a fost o surpriza sa aflam ca cele doua companii colaboreaza la o gama speciala de procesoare, Intel creand procesoare care vin cu grafica de la compania AMD.

CITESTE SI:  Ce alti producatori chinezi ar putea lucra la smartphone-uri pliabile

Acestea au fost cunoscute drept cipuri Kaby Lake-G, dar acum aceasta alianta surprinzatoare dintre Intel si AMD a ajuns oficial la sfarsit. Intel a anuntat ca va renunta la cipurile Kaby Lake-G, dar nu a mentionat de ce.

Pe site-ul acestei companii se mentioneaza ca aceste cipuri Kaby Lake-G vor fi comandate pana pe 31 ianuarie 2020, iar data de 31 iulie 2020 va fi cea la care se va incheia livrarea acestor cipuri.

CITESTE SI:  De ce Microsoft ne zice sa dezinstalam cel mai nou update Windows 10

Pentru cei care ar putea folosi PC-uri care sunt propulsate de aceste procesoare Kaby Lake-G, vestea buna e ca compania nu va renunta la ei. Se asteapta ca compania din Statele Unite va continua sa ofere drivere pentru aceste cipuri timp de cinci ani de la lansare, ceea ce inseamna ca mai sunt in jur de 3 ani.

CITESTE SI:  De ce o companie aeriana va acoperi camerele incorporate in scaunele avioanelor

Dar pana atunci probabil vei cumpara un computer nou. A fost o experienta interesanta si era raspunsul companiilor Intel si AMD la grafica NVIDIA pentru laptopuri.

De asemenea, cele doua companii au oferit utilizatorilor un sistem de grafica mai robust comparativ cu grafica proprie a companiei Intel din Statele Unite. Dar din pacate, experimentul cu Kaby Lake-G cu acele procesoare ia sfarsit.