fbpx
In urmatoarele 18 luni va aparea in premiera un anumit Mac de la Apple, spune un analist

In 18 luni va aparea in premiera un anumit Mac de la Apple, spune un analist

Analistul Ming-Chi Kuo bine informat – si care se axeaza pe produsele companiei Apple – a dezvaluit ca in urmatoarele 18 luni compania din Statele Unite va lansa in premiera un anumit Mac.

S-a zvonit de ceva vreme ca compania americana ar dori sa lanseze in viitor Mac-uri bazate pe procesoare ARM. De obicei, Apple incearca sa nu se bazeze pe alte companii pentru componente si in general prefera sa se ocupa aceasta insasi de asta acolo unde se poate.

CITESTE SI:  Cum pot accesa proprietarii de smartphone-uri Samsung Galaxy meniuri secrete la restaurante

Trecand pe ARM, compania va putea inceta sa se bazeze pe procesoarele Intel. In plus, am vazut pana acum laptopuri bazate pe ARM lansate in trecut, asa ca nu e ceva exagerat daca si Apple va lansa astfel de laptopuri.

Acestea fiind spuse, se pare ca un viitor PC al companiei bazat pe ARM ar putea fi mai aproape decat credem. Asta conform analistului Apple – Ming-Chi Kuo – care sustine ca, in urmatoarele 18 luni, Apple va lansa primul Mac bazat pe un procesor de acest tip.

CITESTE SI:  Cum e noul cip de varf Intel Xeon W-3175X cu 28 de nuclee

Predictia lui Ming-Chi Kuo este stabilita pentru urmatoarele 12-18 luni, ceea ce inseamna ca cel mai devreme Mac-ul respectiv se va lansa in 2021.

Nu e clar daca acel PC macOS va aparea sub forma unui computer desktop sau a unui laptop, daca vor aparea si Mac-uri cu procesor Intel, sau daca compania nu va mai lansa deloc Mac-uri cu procesor Intel.

Cei care sunt ingrijorati in legatura cu performanta PC-urilor macOS cu procesor ARM, nu trebuie sa se ingrijoreze. Testele anterioare au constatat ca seria A de cipuri Apple – bazate pe ARM si folosite in iPhone-urile si iPad-urile sale – se apropie de performanta laptopurilor MacBook Pro.

CITESTE SI:  Ce imbunatatiri va primi jocul mobil Fortnite de la Epic Games

Dar exista problema compatibilitatii procesorului ARM cu aplicatiile, insa compania Apple din Statele Unite poate ca a inceput deja sa puna bazele cu Mac Catalyst care permite portarea aplicatiilor iOS pe macOS.