fbpx
De ce unii dezvoltatori iOS prefera sa nu ofere aplicatii iOS pentru Mac-urile Apple Silicon

De ce unii dezvoltatori iOS prefera sa nu ofere aplicatii iOS pentru Mac-urile Apple Silicon

Compania Apple din Statele Unite va lansa noi Mac-uri care vin cu cipul Apple Silicon bazat pe cipurile de iPhone. Asta inseamna ca aceste Mac-uri ar putea, teoretic, sa ruleze aplicatii mobile iOS. Din pacate, o parte dintre dezvoltatorii iOS au renuntat la acest lucru.

Compania isi va prezenta azi primele sale Mac-uri Apple Silicon. Acest lucru e destul de interesant, desi exista unele nelamuriri, cum ar fi compatibilitatea si disponibilitatea softurilor.

CITESTE SI:  Un sondaj arata ca nu multi oameni il vor cumpara pe iPhone 8 daca va costa 1000 de dolari

Compania din SUA a urmat anumiti pasi pentru a facilita aceasta tranzitie, cum ar fi permiterea aplicatiilor mobile sa ruleze pe cipurile Apple Silicon si, de asemenea, faptul ca a furnizat instrumente pentru a le permite dezvoltatorilor sa creeze softuri pentru noul cip.

Din pacate, totusi, o stire de la 9to5Mac a dezvaluit ca, inainte de anuntarea noilor Mac-uri Apple Silicon, destul de multi dezvoltatori de aplicatii iOS au renuntat la Mac App Store.

CITESTE SI:  Oamenii stau zile intregi la coada la magazinele Apple pentru iPhone X si smartphone-urile iPhone 8

Acest lucru sugereaza faptul ca o multime de aplicatii iOS cunoscute nu vor fi compatibile cu macOS la lansare. Pentru cei care sunt confuzi, dezvoltatorilor li se ofera la dispozitie optiunea de a furniza aplicatiile iOS si pentru Mac-urile cu cip Apple Silicon.

Acest lucru inseamna ca utilizatorii timpurii ai noilor computere ar putea rula aplicatii native iOS pe Mac-urile lor. Cu toate acestea, in cazul in care dezvoltatorii renunta, vor exista mai putine optiuni de softuri mobile dintre care utilizatorii finali vor putea alege.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea dona 1000 de smartwatch-uri Apple Watch

Acest lucru nu inseamna ca dezvoltatori nu sunt increzatori in proiectul Apple de a-si reduce dependenta de Intel. Dupa cum remarca 9to5Mac, este posibil ca acesti dezvoltatori nu cred ca aplicatiile lor iOS vor functiona asa cum ar trebui pe macOS si ca s-ar putea sa nu fie stabile pe acest sistem de operare.