fbpx

De ce sa nu folosesti un capac pentru camera web a laptopului MacBook

De ce sa nu folosesti un capac pentru camera web a laptopului MacBook

Din cauza faptului ca laptopurile MacBook din ziua de azi vin cu camere web incorporate, e clar ca unii utilizatori ar putea fi preocupati de implicatiile de confidentialitate care ar putea aparea.

Acest lucru se datoreaza faptului ca unii sunt ingrijorati de faptul ca infractorii cibernetici pot accesa cumva camera web de pe laptopurile MacBook si nu doar MacBook. Acest lucru i-a determinat pe utilizatori sa cumpere capace pentru camerele web ale laptopurilor pentru a preveni acest lucru.

CITESTE SI:  Lenovo Miix 520 este o alternativa grozava la Microsoft Surface

Acestia indeparteaza capacele doar atunci cand au cu adevarat de nevoie de camera web de pe laptop. Cu toate acestea, se pare ca Apple ii sfatuieste pe clienti sa nu foloseasca aceste capace pentru webcam, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea ecranelor MacBook-urilor.

Potrivit Apple: “Daca inchizi laptopul MacBook cu acel capac pus pe camera, s-ar putea sa deteriorezi ecranul, deoarece spatiul dintre ecran si tastatura este proiectat pentru tolerante foarte stricte. Acoperirea camerei web incorporate ar putea, de asemenea, interfera cu senzorul de lumina ambientala si sa impiedice functionalitati precum luminozitatea automata si True Tone”.

CITESTE SI:  Cum va fi diferit noul laptop MacBook Apple care va aparea in acest an, spun surse

In schimb, compania americana Apple le solicita clientilor sa se bazeze pe indicatorul luminos de la camera web care ii anunta daca este folosita. Compania sustine ca acel webcam a fost proiectat pentru a nu se putea activa fara aprinderea acelui indicator luminos, ceea ce inseamna ca infractorii nu pot porni webcam-ul laptopului MacBook fara ca utilizatorul sa fie instiintat in legatura cu asta.

CITESTE SI:  Ce pret are laptopul MacBook Pro de 16 inci echipat complet

Suntem siguri ca acest lucru s-ar putea sa nu fie suficient pentru unii utilizatori. Daca ai absoluta nevoie sa blochezi webcam-ul pe MacBook, trebuie sa gasesti un capac care are o grosime de sub 0,1mm. Sau sa te asiguri ca scoti capacul inainte de a inchide capacul laptopului.