fbpx

De ce Apple nu mai permite instalarea pe Mac-urile M1 a aplicatiilor iOS neacceptate

De ce Apple nu mai permite instalarea pe Mac-urile M1 a aplicatiilor iOS neacceptate

Conform unei noi stiri, compania Apple din Statele Unite a decis sa nu mai permita incarcarea prin sideloading (de pe iPhone) – a aplicatiilor iOS neacceptate – pe Mac-urile M1. Desi compania americana nu a dezvaluit motivul, unii l-au speculat.

Pentru a tine piept deficientei initiale de apps-uri native dezvoltate pentru cipul M1, compania din Statele Unite a permis utilizatorilor sa instaleze aplicatii iOS pe Mac-uri.

Chiar daca aplicatiile iOS nu sunt neaparat optimizate pentru laptopuri si PC-uri, totusi acestea contribuie la acoperirea unui gol, chiar daca doar temporar.

CITESTE SI:  Compania care isi inchide o cincime dintre magazinele sale la nivel mondial, din cauza pandemiei

Din nefericire pentru utilizatorii care incarcau prin sideloading pe Mac-urile M1 aplicatii iOS neacceptate, acestia ar putea fi dezamagiti de faptul ca acest lucru nu va mai fi posibil.

Conform stirilor, Apple a realizat unele optimizari la nivel de server, iar Mac-urile M1 nu vor mai putea incarca prin sideloading apps-uri iOS care nu au fost create pentru PC-urile Apple.

Pentru cei care sunt confuzi in legatura cu acest lucru, inainte de asta, utilizatorii puteau instala aplicatii iOS pe PC-urile Apple prin platforme precum iMazing.

CITESTE SI:  Laptopul Xiaomi Mi Notebook Pro arata foarte familiar - specificatii si pret

Asta inseamna ca, chiar daca un dezvoltator a ales sa nu-si faca app-ul utilizabil pe un Mac M1, utilizatorii puteau totusi sa il descarce prin sideloading (de pe iPhone) pe PC-urile companiei.

Cu toate acestea, Apple a decis ca acest lucru sa nu mai fie posibil. Nu este clar de ce Apple a decis acest lucru. Este posibil ca incarcarea prin sideloading a aplicatiilor de iPhone care nu sunt destinate pentru Mac-urile cu cip M1 ar putea duce la o experienta mai putin ideala, lucru cu care Apple doreste ca utilizatorii sai sa nu se confrunte.

CITESTE SI:  Un analist estimeaza durata medie de viata a dispozitivelor Apple

Sau poate ca exista lacune de securitate. Oricum ar fi, utilizatorii nu vor mai putea incarca prin sideloading aplicatii iOS neacceptate pe Mac-urile cu cip M1.

Facebook