fbpx

De ce Apple nu mai permite instalarea pe Mac-urile M1 a aplicatiilor iOS neacceptate

De ce Apple nu mai permite instalarea pe Mac-urile M1 a aplicatiilor iOS neacceptate

Conform unei noi stiri, compania Apple din Statele Unite a decis sa nu mai permita incarcarea prin sideloading (de pe iPhone) – a aplicatiilor iOS neacceptate – pe Mac-urile M1. Desi compania americana nu a dezvaluit motivul, unii l-au speculat.

Pentru a tine piept deficientei initiale de apps-uri native dezvoltate pentru cipul M1, compania din Statele Unite a permis utilizatorilor sa instaleze aplicatii iOS pe Mac-uri.

Chiar daca aplicatiile iOS nu sunt neaparat optimizate pentru laptopuri si PC-uri, totusi acestea contribuie la acoperirea unui gol, chiar daca doar temporar.

CITESTE SI:  Pentru cate locuri de munca din SUA e responsabila Apple

Din nefericire pentru utilizatorii care incarcau prin sideloading pe Mac-urile M1 aplicatii iOS neacceptate, acestia ar putea fi dezamagiti de faptul ca acest lucru nu va mai fi posibil.

Conform stirilor, Apple a realizat unele optimizari la nivel de server, iar Mac-urile M1 nu vor mai putea incarca prin sideloading apps-uri iOS care nu au fost create pentru PC-urile Apple.

Pentru cei care sunt confuzi in legatura cu acest lucru, inainte de asta, utilizatorii puteau instala aplicatii iOS pe PC-urile Apple prin platforme precum iMazing.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone Xs Max VS Galaxy Note 9 intr-un test de autonomie a bateriei

Asta inseamna ca, chiar daca un dezvoltator a ales sa nu-si faca app-ul utilizabil pe un Mac M1, utilizatorii puteau totusi sa il descarce prin sideloading (de pe iPhone) pe PC-urile companiei.

Cu toate acestea, Apple a decis ca acest lucru sa nu mai fie posibil. Nu este clar de ce Apple a decis acest lucru. Este posibil ca incarcarea prin sideloading a aplicatiilor de iPhone care nu sunt destinate pentru Mac-urile cu cip M1 ar putea duce la o experienta mai putin ideala, lucru cu care Apple doreste ca utilizatorii sai sa nu se confrunte.

CITESTE SI:  Cine n-ar trebui sa instaleze iOS 14 pe dispozitivul sau Apple

Sau poate ca exista lacune de securitate. Oricum ar fi, utilizatorii nu vor mai putea incarca prin sideloading aplicatii iOS neacceptate pe Mac-urile cu cip M1.

Facebook