fbpx
Cum usureaza Google dezvoltatorilor crearea de aplicatii pentru Chrome OS

Cum usureaza Google dezvoltatorilor crearea de aplicatii pentru Chrome OS

Compania Google din Statele Unite a remarcat faptul ca platforma sa Chrome OS inca nu are suficiente aplicatii, asa ca s-a decis sa usureze dezvoltatorilor dezvoltarea de aplicatii pentru aceasta platforma.

Daca exista un motiv pentru care platforma Chrome OS a Google nu este la fel de raspandita in comparatie cu Windows sau macOS, acesta ar fi numarul limitat de aplicatii create de dezvoltatori.

La urma urmei, o platforma este la fel de utila ca functiile pe care le poate oferi utilizatorilor sai. Desi nu e nimic in neregula cu Chrome OS, faptul ca nu are suficiente aplicatii disponibile ii determina pe utilizatori sa se indrepte catre Windows sau macOS.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Qualcomm incearca sa interzica vanzarea iPhone-urilor in Statele Unite

Compania Google din Statele Unite spera sa incurajeze si sa usureze dezvoltarea de softuri prin lansarea unui nou site web care se numeste ChromeOS.dev.

Astfel, compania Google din Statele Unite doreste sa creeze un spatiu in care dezvoltatorii noi si in devenire, dar si dezvoltatorii experimentati, pot gasi toate resursele de care au nevoie pentru a dezvolta si crea apps pentru dispozitivele Chromebook.

CITESTE SI:  ASUS confirma ca are propriul smartphone de gaming pe teava

Potrivit unui purtator de cuvant al Google, acest site web este menit sa “le permita dezvoltatorilor sa-si maximizeze capacitatile pe platforma prin resurse tehnice/tutoriale, anuntari de produse, mostre de cod si asa mai departe”.

Unele dintre noile instrumente pe care Google le ofera includ un emulator Android complet pentru Chrome OS care va facilita dezvoltatorilor testarea aplicatiilor lor, dar si sa le implementeze fara a avea nevoie de echipament suplimentar sau de conectarea dispozitivelor externe.

CITESTE SI:  Ce nemultumire are Microsoft legat de Apple

Google a incercat anterior sa extinda functionalitatea Chrome OS, prin compatibilizarea aplicatiilor Android cu platforma. Sa speram ca noul site web va facilita lucrurile pentru noii dezvoltatori care vor sa creeze aplicatii pentru Chrome OS.