fbpx

Cum mai doreste Google sa creasca autonomia pe laptopuri cu browserul Chrome

Cum mai doreste Google sa creasca autonomia pe laptopuri cu browserul Chrome

Compania Google din Statele Unite are o noua idee de a creste autonomia laptopurilor cu Chrome, browser care e cunoscut drept un consumator intensiv de energie. Google pregateste o noua caracteristica, dar nu e clar daca aceasta se va lansa pana la urma.

Compania Google din Statele Unite nu a renuntat sa gaseasca modalitati de a creste autonomia acumulatorului laptopului cu browserul Chrome. TheWindowsClub a descoperit ca compania americana Google experimenteaza cu o eticheta meta care le permite site-urilor web sa treaca la caracteristici de economisire a energiei.

CITESTE SI:  VIDEO: Google Assistant VS Siri

S-ar putea reduce rata de cadre, s-ar putea incetini executarea scripturilor sau alte lucruri pentru a creste autonomia laptopului. Acea eticheta meta a browserului ar putea reactiona la preferintele utilizatorului si chiar la starea laptopului, cum ar fi la acumulatorul aproape epuizat.

Acest lucru poate fi util in special daca doriti sa va mentineti laptopul pornit in timpul unui apel video, sau sa preveniti aplicatiile web sa consume energie in mod excesiv, atunci cand nu e necesara viteza.

CITESTE SI:  Acceseaza instrumentul care prezice pietrele la rinichi

Aceasta e o caracteristica de crestere a autonomiei care nu va fi testata formal pana la Google Chrome 86 sau 87 si va depinde in continuare de site-urile web pentru a folosi eticheta.

S-ar putea sa fie nevoie de ceva timp pana ce vom vedea aceasta caracteristica de crestere a autonomiei laptopului in actiune, asta daca fi lansata. Dar daca ajunge pe browserul web Google Chrome standard, ar putea schimba reputatia browserului Chrome de consumator intensiv de energie.

CITESTE SI:  Compania care vrea sa detroneze TikTok. Nu e vorba despre Facebook sau Instagram

Ce parere ai despre aceasta idee a companiei Google din Statele Unite de a creste autonomia pe laptopuri cu browserul Chrome? Crezi ca imbunatatirea autonomiei va fi una semnificativa? Crezi ca acea caracteristica se va lansa pana la urma in browserul Chrome?