fbpx

Cum instruieste Apple dezvoltatorii terti de aplicatii pentru noul cip Apple Silicon

Cum instruieste Apple dezvoltatorii terti de aplicatii pentru noul cip Apple Silicon

S-a confirmat ca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va renunta la procesoarele de la Intel pentru a folosi in schimb propriile cipuri Apple Silicon in computerele sale. Acum, compania din Cupertino doreste sa instruiasca dezvoltatorii terti pentru ca acestia sa poata dezvolta aplicatii pentru noul cip.

Avand in vedere faptul ca procesoarele companiei Intel din Statele Unite propulseaza majoritatea PC-urilor, a fost neobisnuit faptul ca compania din Cupertino a decis sa renunte la Intel in favoarea propriilor sale cipuri Apple Silicon.

CITESTE SI:  E incredibil cu cat a scazut piata de smartphone-uri in primul trimestru

Oricat de impresionanta poate fi performanta cu noile cipuri, hardware-ul e doar o parte din tabloul general. Asta pentru ca, daca nu exista aplicatii disponibile pentru computerele Apple Silicon, nimeni nu va folosi aceste computere.

Acestea fiind spuse, compania instruieste dezvoltatorii de aplicatii pentru asta, deoarece, conform stirilor, compania trimite invitatii dezvoltatorilor pentru a vizita atelierele sale, acolo unde inginerii companiei din Cupertino vor oferi dezvoltatorilor de aplicatii indrumari despre cum pot crea aplicatii si instrumente pentru computerele Apple Silicon.

CITESTE SI:  De ce politia a fost sfatuita sa nu foloseasca Face ID pe iPhone-urile suspectilor

Ceea ce e interesant e momentul aparitiei acestor invitatii pentru dezvoltatorii de aplicatii, deoarece, conform zvonurilor, se spune ca compania din Cupertino doreste sa organizeze un eveniment la jumatatea lunii noiembrie in care compania va anunta oficial primele computere Mac cu cipuri Apple Silicon disponibile comercial.

Compania din Cupertino, Statele Unite, a lansat un kit de tranzitie pentru dezvoltatori care e in esenta un Mac mini propulsat de cipul A12Z Bionic, dar acesta poate fi doar imprumutat de dezvoltatorii de aplicatii, asa ca trebuie acum sa vedem care vor fi variantele pentru consumatori.

CITESTE SI:  La ce sunt utile reclamele jucabile ale Facebook

Se crede ca compania din Cupertino, Statele Unite, va lansa mai intai laptopuri cu noul cip, cum ar fi un MacBook de 12 inci si un MacBook Air. Zvonurile sustin ca, in 2021, vor aparea si iMac-uri cu Apple Silicon.