fbpx

Cum ar deveni Mac-urile cu cip M1 capabile sa ruleze Windows

Cum ar deveni Mac-urile cu cip M1 capabile sa ruleze Windows

In acest moment, Mac-urile cu cip M1 ale Apple nu suporta sistemul de operare Windows, ceea ce inseamna ca softuri de virtualizare precum Parallels sau instrumentele de dual boot precum Boot Camp nu permit utilizatorilor Mac sa ruleze sistemul de operare al Microsoft.

Cu toate acestea, se pare ca Apple nu e in intregime impotriva ideii unei versiuni native de Windows pentru cipul M1 care sa-si croiasca drum pe noile computere Apple.

Vorbind pentru ArsTechnica intr-un interviu, directorul de inginerie software al Apple, Craig Federighi, a declarat ca mingea se afla la Microsoft si ca compania Microsoft e in masura sa decida daca sa licentieze sau nu versiunea sa Windows bazata pe ARM pentru a putea fi utilizata pe Mac-urile cu cip M1 (ARM) ale Apple.

CITESTE SI:  Maniera neasteptata in care AirPower ar putea fi relansat

Compania Microsoft din Statele Unite trebuie sa se decida daca e dispusa sa licentieze sistemul de operare Windows de tip ARM pentru a putea fi folosit de noile Mac-uri cu cip M1 ale companiei Apple din SUA.

CITESTE SI:  VIDEO: Un bug de iPhone X produce probleme pentru utilizatorii Suica din Japonia

Potrivit lui Federighi: “Acest lucru depinde de Microsoft. Avem tehnologiile de baza pentru a permite acest lucru, pentru a rula versiunea sa ARM de Windows care accepta aplicatii x86 in user mode. Dar aceasta e o decizie care depinde de acea companie. Ramane la latitudinea companiei Microsoft sa decida daca sa licentieze aceasta tehnologie pentru a rula pe Mac-urile cu cip M1. Dar aceste Mac-uri sunt foarte capabile sa o ruleze”.

CITESTE SI:  iPhone-urile din 2020 ale Apple ar putea avea pentru prima data acest ecran

In acest moment, dezvoltatorii din spatele Parallels lucreaza pentru a-si aduce softul de virtualizare pe Mac-urile cu cip M1. Dar, avand in vedere ca va trebui sa ai o copie licentiata de sistem de operare Windows pentru asta, presupunem ca totul se reduce la decizia companiei Microsoft de a permite sau nu computerelor Apple cu noul cip sa ruleze versiunea sa de sistem de operare Windows bazata pe ARM.