fbpx

Compania care a dezvaluit primele sale modemuri 5G pentru laptopuri

Compania care a dezvaluit primele sale modemuri 5G pentru laptopuri

Conform unei noi stiri, o anumita companie a dezvaluit primele sale modemuri 5G pentru laptopuri. Dar nu este vorba despre Qualcomm din Statele Unite, ci despre o alta companie. Respectiva companie a format un parteneriat cu Intel.

Poate ca Intel din Statele Unite nu mai creeaza modemuri 5G pe cont propriu, dar parteneriatul cu MediaTek incepe sa se fructifice.

Cele doua companii au prezentat T700 al MediaTek, modem 5G care a fost proiectat pentru a fi folosit pentru urmatoarea generatie de laptopuri a Intel.

CITESTE SI:  Cand se va inchide ultimul serviciu de pagere din Japonia

La randul sau, compania Intel din Statele Unite a dezvaluit ca lucreaza la “integrarea sistemului, validarea si dezvoltarea optimizarilor platformei” pentru cipul pentru tehnologia mobila de a 5-a generatie, dar si pentru a oferi asistenta producatorilor de laptopurilor.

MediaTek T700 accepta tehnologia Sub-6, iar MediaTek sustine ca a testat apeluri independente care nu depind de reteaua 4G LTE.

Cu toate acestea, in acelasi timp, acest modem 5G – care e destinat laptopurilor – accepta si retele sub-6 neindependente care se bazeaza ca rezerva pe o retea 4G. De asemenea, MediaTek a promis ca T700 va fi foarte eficient energetic si ca nu va consuma energie din laptop in mod exegerat, in timpul navigarii pe internet prin tehnologia mobila de 5-a generatie.

CITESTE SI:  Cum adapteaza Microsoft muzica la schimbarile cerului

Avand in vedere viteza suplimentara fata de cea pe LTE, modemurile 5G de laptopuri vor deveni elemente indispensabile pentru unii. Majoritatea laptopurilor cu tehnologie mobila de 5-a generatie anuntate pana acum, inclusiv Dell Latitude 9510 2-in-1, HP Elite Dragonfly G2 si Lenovo Flex 5G, folosesc modemuri de la compania Qualcomm din Statele Unite.

CITESTE SI:  Caror utilizatori le ofera Tile 1000 de dolari

Cu toate acestea, avand in vedere parteneriatul apropiat al Intel cu MediaTek, majoritatea laptopurilor viitoare ar putea veni in schimb cu modemuri 5G de la compania MediaTek.

Facebook