fbpx

Cipuri Exynos pentru PC-uri Windows. Ce obstacole are de depasit Samsung

Cipuri Exynos pentru PC-uri Windows. Ce obstacole are de depasit Samsung

O noua stire releva faptul ca compania Samsung din Coreea de Sud doreste sa produca cipuri Exynos pentru PC-urile Windows. O initiativa destul de interesanta, dar care se va confrunta cu anumite obstacole.

Avand in vedere ca compania Apple din Statele Unite intentioneaza sa-si treaca Mac-urile la un procesor ARM personalizat, trebuie sa ne intrebam daca si alte companii ar planifica ceva similar.

Pare o oportunitate destul de buna si, conform unei stiri de SamMobile, se pare ca compania Samsung din Coreea de Sud planifica ceva similar. Stirea sustine ca Samsung va produce cipuri Exynos pentru PC-urile Windows.

CITESTE SI:  De ce GoPro isi retrage aproape toata productia de camere din China

Daca acest lucru e adevarat, e destul de interesant, desi nu e clar cum va fi intampinata o astfel de initiativa. Asta pentru ca Samsung a fost criticata in trecut din cauza cipurilor Exynos, despre care unii utilizatori sustin ca nu sunt la fel de performante in comparatie cu procesoarele mobile Qualcomm.

In acest caz, compania Samsung din Coreea de Sud ar trebui sa dovedeasca ca cipurile sale Exynos sunt macar la fel de performante, daca spera sa convinga clientii sa cumpere un PC Windows cu cip Exynos.

CITESTE SI:  Aceasta placa grafica NVIDIA foarte performanta nu e pentru PC-uri

In plus, va fi nevoie si ca Samsung sa convinga dezvoltatorii sa creeze aplicatii pentru procesoarele sale Exynos bazate pe ARM. Dar avand in vedere cat de dominanta e compania Intel din Statele Unite in sectorul procesoarelor pentru PC-uri Windows, acest lucru ar fi destul de dificil.

CITESTE SI:  Cand declanseaza Apple Watch alerte false de cadere

Acestea fiind spuse, PC-urile Windows bazate pe cipuri ARM nu sunt ceva nou. Au aparut in trecut laptopuri Windows cu procesor Qualcomm, dar nu prea au avut priza la public.

In orice caz, avand in vedere ca aceasta stire despre PC-urile Windows cu cip Exynos de la Samsung este un zvon, cel mai bine ar fi sa o tratezi cu o doza de precautie.