fbpx

Ce rol poate avea tehnologia radar in Chromebook-uri

Ce rol poate avea tehnologia radar in Chromebook-uri

Una dintre caracteristicile pe care Google le-a implementat in smartphone-ul Pixel 4 a fost tehnologia radar care se numeste Project Soli. Desigur, poate parea ceva nou si oarecum ciudat, dar in teorie aceasta tehnologie radar e foarte promitatoare.

Din acest motiv, Google s-ar putea sa intentioneze sa o includa si in viitoarele Chromebook-uri si dispozitive purtabile. Asta conform unui tweet descoperit de Patently Apple.

Acel brevet a dezvaluit ca Google cocheteaza cu ideea de a aduce tehnologia de detectare radar pe Chromebook-uri si pe dispozitive purtabile, cum ar fi smartwatch-urile.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum se descurca iPhone XR intr-un test de rezistenta

Conform brevetului, compania Google din Statele Unite indica faptul ca implementarea tehnologiei radar in Chromebook-uri ar permite utilizatorilor sa interactioneze cu dispozitivele in moduri care s-ar putea sa fie mai convenabile decat folosirea unor periferice obisnuite de PC.

De exemplu, utilizatorii care proiecteaza pe un Google Chromebook  un obiect 3D – si incearca sa-l manuiasca – s-ar putea sa le fie mai la indemana sa foloseasca gesturile in loc de tastatura si mouse.

CITESTE SI:  Cum vrea Apple sa imbunatateasca confidentialitatea utilizatorilor

Acest concept a fost deja implementat in seriale si filme SF, iar utilizarea Soli in PC-urile noastre ar putea duce acest concept in realitate.

Ca sa fim cinstiti, pana acum Microsoft Kinect oferea functii similare, desi dezavantajul e ca pentru asta ai nevoie de un dispozitiv Kinect de la compania Microsoft din SUA – care de obicei se vinde separat.

CITESTE SI:  VIDEO: Huawei P30 Pro VS Samsung Galaxy S10+ intr-un test de viteza. Care smartphone e mai rapid

Integrarea acestei tehnologii de detectare radar in interiorul unui laptop Chromebook ar fi utila. Din pacate, nu e clar daca compania Google din Statele Unite intentioneaza sa duca acel brevet in realitate. Ce parere ai despre aceasta stire? Ai cumpara un Chromebook sau smartwatch cu acea tehnologie de detectare radar?