fbpx

Ce PC-uri viitoare ar putea veni cu proiector integrat

Ce PC-uri viitoare ar putea veni cu proiector integrat

Conform unui brevet recent descoperit, o anumita companie a venit cu ideea unor PC-uri desktop care vin cu proiector integrat, proiector care poate proiecta imagini pe suprafete plane.

Tendinta pe care o vedem in ziua de azi pentru PC-uri este ca oamenii incep sa foloseasca ecrane suplimentare, fie cumpara un singur ecran de dimensiuni generoase.

Acest lucru poate imbunatati considerabil productivitatea, deoarece permite afisarea simultana a unei cantitati de date mai generoase. Astfel, utilizatorii pot mentine deschise aplicatii si site-uri web mai numeroase in acelasi timp.

CITESTE SI:  Ce model de iPhone a inceput Apple sa produca in India si de ce

Cu toate acestea, compania Apple din Statele Unite pare ca are o alta solutie pentru PC-urile sale desktop iMac. Conform unui brevet recent descoperit de AppleInsider, Apple a explorat ideea de a adauga proiectoare in iMac, ceea ce ar permite PC-ului iMac sa extinda ecranul.

Descrierea brevetului PC-ului iMac al Apple e in felul urmator: “Peretele carcasei din spatele lui iMac poate avea o portiune din sticla sau o alta structura transparenta prin care proiectoarele proiecteaza imagini pe suprafete din apropiere si prin care senzorii de imagine si alti senzori optici pot primi lumina. Carcasa poate fi sustinuta de un suport. O componenta electrica in suport poate interactiona cu un dispozitiv electronic de pe suport. Circuitele wireless dintr-un element extern s-ar putea conecta wireless la circuitele wireless din carcasa”.

CITESTE SI:  Cat de rezistente sunt noile smartphone-uri iPhone 12 ale Apple (drop test)

Dupa cum poti vedea in diagrama de mai sus, Apple isi imagineaza ca acest proiector va fi capabil sa proiecteze imagini de pe spatele PC-ului iMac al Apple pe o suprafata plata, cum ar fi un zid.

CITESTE SI:  Ce recomanda Apple celor cu dispozitive HomePod defectate de update-ul iOS 13.2

Acest proiector imaginat de Apple e o idee destul de inteligenta. Dar, avand in vedere ca ideea proiectorului e doar la faza de brevet, nu exista o garantie reala ca Apple are planuri sa puna aceasta idee in aplicare pentru PC-ul sau desktop iMac.