fbpx
Ce ofera noul cip Qualcomm Snapdragon 7c Gen2 pentru laptopuri ieftine

Ce ofera noul cip Qualcomm Snapdragon 7c Gen2 pentru laptopuri ieftine

Saptamana trecuta, Qualcomm a lansat cipul Snapdragon 7c Gen2, menit sa propulseze laptopuri ieftine pe sistemele de operare Windows si Chrome OS.

Si, prin “ieftine”, ne referim la laptopuri ieftine de sub 400 de dolari. Acest nou cip al companiei Qualcomm din SUA nu e foarte diferit de cel de prima generatie si nu exista modificari arhitecturale substantiale.

In schimb, a fost optimizat si ofera o frecventa marginal mai ridicata pentru a spori performanta. Frecventa a fost crescuta de la 2,4GHz la 2,55GHz pe cele doua nuclee A76 de inalta performanta (exista si sase nuclee cu performanta mai redusa).

CITESTE SI:  Ce "incredibila realizare de inginerie" ar fi izbutit Apple

Lasand la o parte performanta, conectivitatea e cel mai interesant aspect al noului procesor Qualcomm. Segmentul de laptopuri ieftine de obicei nu ofera internet mobil broadband, iar conectivitatea WiFi si cea Bluetooth sunt inferioare.

CITESTE SI:  Ce laptop MacBook Pro de la Apple e oficial invechit

Dar cipul Snapdragon 7c Gen2 integreaza conectivitate mobila LTE de aproximativ 750Mbps, WiFi 5 si Bluetooth 5.0. Daca tii cont de faptul ca acest cip e foarte econom la energie, poti considera ca Qualcomm Snapdragon 7c Gen2 e o platforma extrem de potenta pentru o autonomie indelungata a acumulatorului, pentru laptopuri ultra-conectate si ieftine.

In plus, compania Qualcomm din Statele Unite a integrat un suport excelent pentru procesarea imaginii si a sunetului in acel cip, deci exista un potential impresionant pentru apeluri video si capabilitati multimedia, dar aceste lucruri vor depinde in cele din urma de calitatea camerei si a difuzoarelor, acestea apartinand de producatorul laptopului.

CITESTE SI:  Ce performanta extraordinara va avea cipul A14 al lui iPhone 12

Ce parere ai despre noul cip Snapdragon 7c Gen2 al companiei Qualcomm pentru laptopuri ieftine? Crezi ca in cele din urma acesta va depasi procesoarele Intel?