fbpx
Ce functii de sanatate ar putea fi integrate in viitoarele MacBook-uri

Ce functii de sanatate ar putea fi integrate in viitoarele MacBook-uri

AppleInsider a dezvaluit recent un nou brevet al companiei Apple din Cupertino, Statele Unite. Acel brevet e despre niste functii de sanatate care ar putea fi implementate in viitoarele laptopuri MacBook.

Dispozitive precum smartwatch-urile Apple Watch si iPhone-urile integreaza diverse functii de sanatate. De exemplu, iPhone-ul poate contoriza numarul tau de pasi.

De asemenea, Apple Watch integreaza propriile functii health, cum ar fi un monitor de ritm cardiac, un monitor ECG si asa mai departe. Cu toate acestea, se pare ca initiativele de sanatate ale companiei nu se rezuma doar la aceste functii.

CITESTE SI:  De ce Google a concediat o cercetatoare in AI

Un brevet nou descoperit de AppleInsider a dezvaluit ca compania din Cupertino s-ar putea sa integreze functii de sanatate in viitoarele laptopuri MacBook.

Brevetul descrie cum Apple ar putea integra senzori pe suprafata MacBook-ului care, la atingerea cu incheietura, poate activa un senzor pentru a masura semnele vitale ale utilizatorului.

CITESTE SI:  Apple ia aproape cu certitudine in calcul ideea producerii unei intregi masini

Potrivit companiei Apple din Statele Unite: “Bio-senzorul e amplasat de-a lungul unei parti a tastaturii MacBook-ului. Sursa de lumina ar putea fi o lumina LED, iar bio-senzorul e configurat pentru a detecta lucruri precum ritmul cardiac, ritmul de respiratie, etc”.

E ceva foarte inedit si s-ar putea sa fie ceva util si interesant, mai ales daca utilizatorul nu detine un smartwatch. De asemenea, acesti senzori de pe MacBook i-ar putea instiinta pe utilizatori cand e momentul pentru o pauza, sau acesti senzori ar putea folositi in scop de autentificare fara parola.

CITESTE SI:  Ce preturi are noul smartwatch Oppo Watch

Cu toate acestea, nu suntem siguri daca Apple va implementa vreodata acest brevet. Dar avand in vedere faptul ca compania din Cupertino, Statele Unite, exploreaza incorporarea de functii de sanatate in celelalte produse ale sale, de ce nu si pentru laptopurile MacBook?