fbpx
Ce defect au unele Apple iMac-uri din 2020

Ce defect au unele Apple iMac-uri din 2020

Unele computere iMac 2020 lansate de compania Apple din Statele Unite au un defect. Acest defect a fost semnalat de utilizatori pe forumurile companiei americane Apple si s-a indicat care ar putea sursa acestui defect.

Una dintre optiunile oferite de compania Apple din Statele Unite clientilor iMac 2020 este posibilitatea de a configura computerul pentru a integra o placa grafica Radeon Pro 5700 XT cu 16GB de VRAM GDDR6.

Acest lucru implica un cost suplimentar de 500 de dolari in comparatie cu placa grafica implicita, dar se pare ca aceasta configuratie mai scumpa duce la probleme legate de afisare.

CITESTE SI:  Viitorul update Windows 10 usureaza realizarea de capturi de ecran

Conform unor postari de pe forumurile de asistenta ale Apple, unii utilizatori sustin ca iMac 2020 afiseaza erori de ecran, o linie aparand pe ecran la intamplare. Un utilizator sustine: “Tocmai a sosit noul meu iMac si am observat ca, din cand in cand, apare pe ecranul meu o linie. Este complet aleatorie, am crezut ca este legata de sarcina intensa si de caldura, dar uneori apare si cand computerul e inactiv”.

CITESTE SI:  Compania care intentioneaza sa fie prima companie care va produce in masa o masina autonoma de nivel 3

Alt utilizator Apple adauga: “La fel si pe computerul meu iMac 2020. A aparut in timpul configuratiei initiale a computerului, iar linia apare aleatoriu de atunci. Cautand pe YouTube si pe Google, am aflat ca aceasta este o problema comuna cu placa grafica 5700 XT”.

In prezent, acel defect pare sa apara numai la iMac-urile 2020 ale Apple care vin cu placa grafica 5700 XT cu 16GB de VRAM, deci celelalte modele par sa nu aiba acest defect.

CITESTE SI:  Apple nu va permite generarea de moneda virtuala pe iPhone

Nu e clar de ce se intampla acest lucru si daca este un defect software sau hardware, dar speram ca o solutie va sosi in curand. Ce parere ai? Mai ai de gand sa cumperi un iMac 2020 de la compania americana Apple cu acea placa grafica care aparent cauzeaza acest defect?