fbpx

Ce crestere surprinzatoare a avut businessul PC al Intel

Ce crestere surprinzatoare a avut businessul PC al Intel

In ciuda faptului ca are pe compania AMD drept rival si faptul ca Apple renunta la procesoarele Intel, compania Intel din Statele Unite a inregistrat o crestere surprinzatoare a veniturilor businessului sau PC, in comparatie cu anul precedent.

Compania Intel e de obicei asociata cu businessul PC. Procesoarele companiei din Statele Unite sunt cam intotdeauna alegerea implicita cand vine vorba despre proiecte personalizate sau PC-uri prefabricate.

Cu toate acestea, in ultimii ani, AMD a progresat. In plus, exista si noua directie a Apple, companie care va renunta in cele din urma la procesoarele Intel in favoarea propriului sau cip.

CITESTE SI:  La ce pret ar vinde SoftBank compania ARM Holdings catre NVIDIA

Cu toate acestea, in ciuda acestor turbulente din industrie, se pare ca businessul PC al Intel capata tractiune. Conform celui mai recent raport de venituri al companiei din Statele Unite, businessul sau PC se descurca intr-un mod rezonabil si a inregistrat de fapt o crestere a veniturilor de 33% in comparatie cu anul anterior.

CITESTE SI:  Modul in care Apple va activa 5G in modul dual-SIM pe iPhone 12

Mai exact, businessul PC al companiei a reusit sa genereze 2,6 miliarde de dolari in plus fata de suma prognozata anterior. S-a indicat ca cresterea veniturilor a fost stimulata de laptopurile ieftine.

Raportul indica faptul ca pretul mediu al laptopurilor a scazut cu 15%. Se speculeaza ca acest lucru se datoreaza pandemiei. Adica multi oameni au inceput sa lucreze si sa studieze remote si aveau nevoie de un alt laptop, dar nu erau dispusi sa plateasca prea multi bani.

CITESTE SI:  Despre Android 12, noul sistem de operare mobil al Google

De asemenea, compania Intel din Statele Unite va avea un nou CEO, Pat Gelsinger. Acesta va prelua acest rol in cadrul companiei din SUA in februarie. Ce parere ai despre faptul ca businessul PC al companiei din Statele Unite a crescut cu 33% in ciuda AMD si a faptului ca Apple renunta la Intel?

Facebook