fbpx
Ce companie ar fi putut lansa computere cu macOS

Ce companie ar fi putut lansa computere cu macOS

Spre deosebire de Microsoft care licentiaza sistemul de operare Windows catre consumatorii si producatorii de PC-uri, sistemul de operare macOS al Apple e exclusiv pentru propriile computere ale companiei din Cupertino.

Cu toate acestea, se pare ca, anterior, compania din Cupertino, Statele Unite, era dispusa sa-si licentieze sistemul de operare macOS, iar Dell a fost una dintre companiile vizate.

Asta potrivit unei stiri de CNET care citeaza o carte lansata in aceasta saptamana in memoria lui Michael Dell, fondatorul si CEO-ul companiei Dell.

CITESTE SI:  McDonald's Australia foloseste iPhone 8 in promovarea sa

Conform cartii, cofondatorul Steve Jobs al Apple a apelat la acel CEO pentru a-i propune ca computerele companiei sale sa ruleze sistemul de operare macOS. Potrivit lui Steve Jobs la acea vreme, acest lucru ar fi oferit clientilor de computere Dell optiunea de a putea rula software Apple si Microsoft.

Pe atunci, Steve Jobs s-a intors la Apple si a reusit sa porteze macOS pe cipul X86 Intel. Desi Michael Dell era deschis ideii si dispus sa ofere companiei din Cupertino, Statele Unite, bani pentru fiecare computer vandut cu Mac OS, Steve Jobs a propus altceva.

CITESTE SI:  Weekend de 3 zile la Microsoft Japonia. Cu cat a crescut productivitatea angajatilor

Steve Jobs a sfatuit compania sa preinstaleze macOS pe fiecare computer si sa ofere catre Apple o suma de bani pentru fiecare PC vandut, indiferent daca utilizatorul opteaza pentru Mac sau Windows.

Acest acord ar fi fost foarte profitabil pentru Apple, dar ar fi fost prea costisitor pentru Dell, asa ca acordul nu s-a concretizat. E un lucru interesant pentru ca, prin acest acord, compania din Cupertino ar fi devenit mai profitabila decat e acum.

CITESTE SI:  Operatorul care va vinde pentru prima oara un smartphone OnePlus

Ce parere ai despre faptul ca acea companie din Statele Unite ar fi putut lansa computere cu sistemul de operare macOS al companiei Apple din Cupertino? Ai fi cumparat un computer Dell cu macOS?