fbpx

Ce autonomie in practica au MacBook-urile cu cip M1 ale Apple

Ce autonomie in practica au MacBook-urile cu cip M1 ale Apple

Compania Apple din SUA a anuntat acum ceva vreme laptopuri MacBook care integreaza un nou cip, M1, iar la acel eveniment Apple a dezvaluit care este autonomia maxima pe care aceste laptopuri o pot obtine cu cipul M1. Acea estimare a fost pentru autonomia maxima posibila, dar acum a aparut o estimare mai realista.

Cu noile cipuri M1 pe care compania Apple din Statele Unite le-a prezentat cu gama sa de Mac-uri, pe langa performanta sporita, unul dintre lucrurile care s-au remarcat in timpul prezentarii a fost pretentia companiei Apple din Statele Unite cu privire la autonomia incredibila a acumulatorului.

CITESTE SI:  Ce aplicatii iOS de top iti monetizeaza datele de locatie

Compania Apple din Statele Unite sustine ca laptopurile sale MacBook Air si MacBook Pro vor avea o autonomie maxima intre 15 si 20 de ore. Aceste informatii or fi doar pentru marketing?

Nu v-am invinui daca ati avea aceasta parere, dar se pare ca acesta este unul dintre acele cazuri in care publicitatea are o baza reala. Potrivit utilizatorilor care isi impartasesc experienta cu noul cip M1, se pare ca noile laptopuri MacBook au o autonomie fantastica.

CITESTE SI:  Ce aplicatie lanseaza Google pe smartwatch-urile Apple Watch

Autonomia a fost testata folosind Zoom, utilizatorii sustinand ca Zoom pe M1 consuma aproximativ 10% din acumulator pe ora, iar dupa 8 ore procentajul acumulatorului a ajuns la 28%.

Laptopurile MacBook ale companiei din Statele Unite au fost folosite 4,5 ore pe Zoom, 3 ore in navigare pe internt, verificat e-mailurile, utilizat Office si in 45 de minute de hibernare cu capacul inchis.

CITESTE SI:  De ce imaginea de brand a Apple si iPhone e in declin in China

Asta inseamna ca, cu procentul de 28% ramas, este posibil ca noile laptopuri Apple MacBook cu cip M1 pot ajunge la 10 sau poate 11 ore.

Autonomia acumulatorului va varia in functie de modul in care folositi laptopurile MacBook ale Apple cu cip M1, dar faptul ca puteti obtine 8 ore cu o utilizare relativ intensa este ceva uimitor.