fbpx
Ce anume indica faptul ca interesul dezvoltatorilor pentru Mac s-a redus

Ce anume indica faptul ca interesul dezvoltatorilor pentru Mac s-a redus

Conform unei noi stiri, interesul dezvoltatorilor pentru lansarea de aplicatii pe magazinul de aplicatii Mac App Store al companiei Apple a scazut comparativ cu anul trecut. Exista anumite lucruri care indica catre acest lucru.

Anul trecut, compania Apple din Statele Unite a renuntat partial la procesoarele Intel in favoarea cipurilor M1 pe Mac-urile sale. Ca rezultat, aplicatiile dezvoltate pentru platformele x86 (cum ar fi procesoarele Intel) nu mai pot rula in mod nativ pe cipurile M1.

CITESTE SI:  De ce ar trebui sa-ti incarci laptopul MacBook pe partea dreapta, potrivit utilizatorilor

Asta inseamna ca dezvoltatorii vor fi fortati sa dezvolte aplicatii native pentru cipul M1 al companiei din Cupertino, Statele Unite, si pentru viitoarele cipuri ale Apple.

Cu toate acestea, e posibil ca tranzitia aceasta nu a aparut intr-o perioada favorabila. Asta pentru ca, potrivit unui studiu de catre AppFigures, se pare ca interesul dezvoltatorilor pentru platforma Mac se reduce.

Conform datelor, o medie de 343 de aplicatii au fost inscrise de dezvoltatori pe Mac App Store in 2021 in fiecare luna. Asta spre deosebire de anul 2020 cand aproximativ 392 de apps au fost inscrise in medie pe luna de dezvoltatorii terti ai Apple.

CITESTE SI:  Cat de repede se deterioreaza Apple Card in posesia unora

Asta inseamna ca acum se lanseaza mai putine aplicatii Mac. Cu toate acestea, e posibil ca acest lucru se datoreaza faptului ca, din cauza tranzitiei la cipul M1 al companiei Apple, dezvoltatorii inca lucreaza pentru a-si optimiza apps-urile pentru acest cip, ceea ce ar putea reduce frecventa inscrierilor si lansarilor.

CITESTE SI:  Siri salveaza o tanara in timpul uraganului Harvey

De asemenea, aplicatiile Mac pot fi descarcate si din afara Mac App Store, deci poate ca doar interesul dezvoltatorilor pentru inscrierea de apps pe App Store scade, mai ales din cauza comisionului de 30% practicat de compania Apple din Statele Unite pentru App Store. Sistemul de operare macOS al Apple nu va esua foarte curand, dar aceasta stire ar putea fi considerata utila de catre unii.