fbpx

Ce anume elimina din PC-urile Windows 10 cel mai nou update

Ce anume elimina din PC-urile Windows 10 cel mai nou update

Compania Microsoft din Statele Unite a anuntat ca lanseaza un nou update pentru sistemul de operare Windows 10 pentru PC-uri. Acesta este un update complet optional si care va elimina ceva anume de pe PC-urile cu acest sistem de operare al Microsoft.

La sfarsitul anului 2020, compania Adobe va renunta oficial la tehnologia Flash definitiv. A avut o “calatorie” interesanta si trebuie sa-i acordam acestei tehnologii meritele pentru pavarea caii unor platforme precum YouTube.

Dar tehnologia Flash trebuie sa fie inchisa, mai ales ca in ultimii ani acest soft s-a dovedit a prezenta riscuri de securitate pentru PC-uri. Acestea fiind spuse, compania Microsoft din Statele Unite a anuntat ca va lansa un update optional pentru Windows 10 care va elimina Flash de pe PC-uri si care va impiedica reinstalarea acestei tehnologii.

CITESTE SI:  Cati ani de update-uri software promite OnePlus

Acest update e disponibil prin intermediul Microsoft Catalog si e complet optional. Asa ca, daca din orice motiv preferi sa pastrezi acest soft pe PC-ul tau Windows 10, nu va fi nevoie sa descarci noul update pentru acest sistem de operare.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul Huawei Watch GT e oficial - specificatii

Cu toate acestea, este un update ciudat, deoarece, conform unei stiri, Flash-ul care e eliminat e versiunea livrata impreuna cu sistemul de operare Windows 10 al Microsoft. Asta inseamna ca, daca ai descarcat varianta independenta a Flash, aceasta va ramane pe PC-ul Windows 10.

De asemenea, va continua sa existe in browsere precum Microsoft Edge, asa ca acel update nu va elimina in intregime acel soft. Acestea fiind spuse, presupunem ca acest lucru nu prea conteaza, deoarece o multime de browsere nu mai accepta aceasta tehnologie, plus ca o parte dintre site-urile web au apelat intre timp la alternative la Flash. Asa ca utilizatorul final de PC cu sistem de operare Windows 10 de la Microsoft pana la urma va ajunge sa nu mai foloseasca aceasta tehnologie care vine cu riscuri la adresa securitatii.