fbpx

Ce alt sistem de operare a fost instalat pe Mac Mini M1

Ce alt sistem de operare a fost instalat pe Mac Mini M1

Cei de la Corellium au dezvaluit ca au putut instala un alt sistem de operare pe Mac Mini M1 de la compania Apple din Statele Unite. Acest lucru a fost posibil deoarece acel sistem de operare are compatibilitate ARM. Totusi, exista anumite limitari cu aceasta portare.

Nu esti un fan al macOS, dar esti fan al cipului M1 de pe Mac-urile de la compania Apple din SUA? Atunci poate ca instalarea unui alt sistem de operare ar putea fi raspunsul, dar acum nu e vorba despre Windows.

CITESTE SI:  Oamenii din aceasta tara pot alege cum sa sune o masina electrica

Datorita echipei de la Corellium, se pare ca s-a reusit sa se instaleze Linux pe un Mac Mini M1 de la compania Apple din Statele Unite. Potrivit lui Chris Wade de la Corellium, aceasta este o versiune completa a sistemului de operare desktop Ubuntu care a fost bootat de pe o unitate USB.

Desi Wade de la compania Corellium nu prea a oferit informatii, el sustine ca versiunea Linux pe care au instalat este “complet utilizabila” pe Mac Mini M1 de la compania Apple din SUA.

CITESTE SI:  De ce Apple Pay are o rata de adoptare redusa in SUA

Trebuie remarcat faptul ca acest lucru a fost posibil deoarece versiunea Ubuntu a fost cea care este destinata dispozitivului Raspberry Pi bazat pe ARM. Si deoarece cipul M1 de pe Mac-urile Apple e bazat pe ARM, exista un anumit nivel de compatibilitate.

Cu toate acestea, se pare ca aceasta portare are anumite limitari. De exemplu, se pare ca acceleratia GPU a fost dezactivata, ceea ce inseamna ca performanta GPU va fi mai redusa.

CITESTE SI:  Utilizatorii Android sunt mai loiali decat cei iOS

Cu toate aceastea, aceasta portare pe Apple Mac Mini M1 este interesanta, iar Corellium va posta vineri un tutorial pe contul sau de GitHub. Ce parere ai despre faptul ca compania Corellium a instalat Linux pe un Mac Mini M1? Crezi ca unii vor prefera sistemul de operare Linux in detrimentul celui macOS de la compania Apple din Cupertino, SUA?

Facebook