fbpx

Cat e de usor de reparat noul MacBook Air al Apple

Cat e de usor de reparat noul MacBook Air al Apple

Daca ar exista o critica constanta asupra dispozitivelor din ziua de azi, aceea ar fi ca dispozitivele respective nu sunt foarte usor de reparat. Asa e din cauza unei serii de factori, cum ar fi descurajarea centrelor de reparatii terte, incurajarea clientilor sa-si schimbe dispozitivul in loc sa-l repare, dar si dorinta de a micsora totul, ceea ce complica procesul de scoatere a componentelor.

Produsele companiei Apple din Statele Unite nu au fost niciodata deosebit de usor de reparat. Insa, conform demontarii noului laptop MacBook Air din 2020 al Apple, compania a realizat imbunatatiri la designul interior al laptopului nou Apple MacBook Air, ceea ce usureaza procesul de reparare.

CITESTE SI:  Preturile PC-urilor de gaming ale Konami

Desi inca nu este incredibil de usor de reparat, modificarile noi ar trebui sa usureze repararea. Conform demontarii efectuate de iFixit, se invoca modificari ale designului intern care au usurat repararea laptopului Apple, fata de notebook-urile MacBook Air anterioare.

CITESTE SI:  Un fost angajat Uber spune ca compania i-a cerut sa foloseasca mesaje care dispar

Una dintre modificari include un cablu trackpad redirectionat care determina ca inlocuirile trackpad-ului si acumulatorului sa fie mai accesibile.

De asemenea, se invoca modularitatea componentelor precum ventilatorul, difuzoarele si porturile, ceea ce faciliteaza inlocuirea lor individuala, fiind in acelasi timp mai usor accesibile, iar laptopul nou MacBook Air 2020 e astfel mai usor de reparat.

Per ansamblu, noul Apple MacBook Air a obtinut un scor de 4 din 10 in ceea ce priveste usurinta de reparare. E un scor inca destul de scazut, dar, dupa cum mentioneaza iFixit, este o imbunatatire fata de modelul anterior.

CITESTE SI:  Ce laptopuri vor accepta gesturi fara atingere, spun surse

Ne imaginam ca compania Apple din SUA va prefera ca clientii sa-si duca laptopurile in magazinele companiei pentru reparare, dar aceste modificari ar trebui sa contribuie la facilitarea reparatiei noului laptop si in centrele de reparatii terte.