fbpx

Browserul care e acum optimizat pentru cipurile M1 din Mac-urile Apple

Browserul care e acum optimizat pentru cipurile M1 din Mac-urile Apple

Un anumit browser web are acum o noua versiune care este optimizata pentru noile cipuri M1 din noile Mac-uri ale companiei Apple din Statele Unite. Browserul in cauza nu este Safari.

Compania Apple din Statele Unite s-a aventurat atunci cand a renuntat la Intel si la procesoarele x86, iar acum Apple se bazeaza pe dezvoltatori pentru a dezvolta aplicatii care sunt native si optimizate pentru M1 din noile Mac-uri.

Asta pentru ca, fara un ecosistem solid de aplicatii optimizate, oricat de performante ar fi cipurile M1, utilizatorii nu s-ar aventura sa le adopte.

CITESTE SI:  Google produce o camera 3D la calitate cinema

Din fericire pentru utilizatorii timpurii ai noului procesor – si care prefera browserul Google Chrome in loc de Safari – compania Google din Statele Unite a anuntat ca o versiune a browserului Chrome optimizata pentru M1 este acum disponibila pentru descarcare.

Asta inseamna ca aceasta versiune a browserului Chrome a fost creata si optimizata pentru cipul M1 din Mac. In prezent, compania Apple din Statele Unite are o abordare diversa cand vine vorba despre aplicatiile pentru noile sale Mac-uri cu M1.

CITESTE SI:  Tara in care Apple va lansa un magazin online

Exista versiunea nativa, optimizata, creata special pentru noul procesor de Mac al Apple. Apoi, exista instrumentul de convertire Rosetta 2 care contribuie la convertirea aplicatiilor x86 pentru a rula pe noul cip.

Acest mijloc nu este unul pentru termen lung, ci mai degraba a fost proiectat pentru a contribui la procesul de tranzitie. De asemenea, aplicatiile pentru iPhone si iPad pot rula acum nativ pe sistemul de operare macOS Big Sur.

CITESTE SI:  LG ofera gratuit 4000 de smartphone-uri LG G4

Cea din urma modalitate nu e tocmai ideala din cauza designului interfetei de utilizare si a modului in care unele aplicatii iOS se bazeaza pe touchscreen, ceva ce Mac-urilor Apple in prezent le lipseste. Ce parere ai despre faptul ca browserul Chrome al Google are acum o versiune optimizata pentru cipul M1 din noile Mac-uri ale Apple?