fbpx

Autonomia uimitoare a lui MacBook Pro cu cip M1

Autonomia uimitoare a lui MacBook Pro cu cip M1

Noul cip M1 pe care compania Apple din SUA l-a lansat recent e extrem de eficient din punct de vedere energetic. Atat de eficient energetic incat pana si cei de la Apple au fost uimiti atunci cand au testat autonomia unui laptop MacBook Pro cu cip M1.

Cand compania Apple din Statele Unite a anuntat cipul M1 si computerele si laptopurile care vor integra acest cip, unul dintre lucrurile promovate a fost autonomia rezultata cu cipul M1.

Asta pentru ca noul procesor functioneaza in acelasi mod cu cipurile A-series si e diferit de designul X86 al companiei Intel din Statele Unite. Din acest motiv, laptopul MacBook Pro cu acel procesor a oferit o autonomie de 16 ore si 25 de minute in navigare pe internet.

CITESTE SI:  De ce Apple nu mai permite instalarea pe Mac-urile M1 a aplicatiilor iOS neacceptate

Asta spre deosebire de varianta Intel a lui MacBook Pro a carui autonomie e de 10 ore si 21 de minute, adica decent. Dar o perioada de functionare suplimentara de 6 ore e ceva foarte impresionant pentru un laptop.

Cu toate acestea, se pare ca chiar si cei de la compania din Cupertino, Statele Unite, au fost uimiti de aceasta autonomie a laptopului MacBook Pro cu cip M1. Cei de la compania din Statele Unite chiar s-au gandit ca poate o fi vorba despre un bug.

CITESTE SI:  Cand s-ar putea lansa primul iPad Pro 5G al Apple

Conform vicepresedintelui de marketing de produse la nivel mondial al companiei americane Apple: “Cand am testat primul laptop MacBook Pro cu cip M1 timp de cateva ore, iar acumulatorul nu se clintea, ne-am gandit ca e vorba despre un bug si ca indicatorul acumulatorului e defect. Iar apoi Tim Cook ne-a lamurit: ‘Nu, asa functioneaza’. Era ceva incredibil”.

CITESTE SI:  Care a fost rezultatul cinei dintre Donald Trump si Tim Cook

S-a stabilit ca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va lansa noi laptopuri MacBook Pro mai tarziu in acest an, posibil cu M1X. In curand, ne vom lamuri si cu privire la ce autonomie confera M1X. Ce parere ai despre asta? Crezi ca autonomia cu cipul M1 va fi depasita de M1X?