fbpx

Astfel poti rula aplicatii Windows pe Chromebook

Astfel poti rula aplicatii Windows pe Chromebook

Daca folosesti un Chromebook si ai constatat ca ai nevoie de unele aplicatii pe care le gasesti pe sistemul de operare Windows, vei fi incantat sa afli ca acum exista posibilitatea de a rula acele aplicatii Windows pe Chrome OS.

Chrome OS al companiei americane Google este un sistem de operare relativ rudimentar si care e perfect pentru unele sarcini de lucru. Dar exista cazuri in care e posibil sa ai nevoie de aplicatii si instrumente mai avansate care sunt disponibile numai pe alte sisteme de operare, cum ar fi Windows.

CITESTE SI:  Cum vor fi TV-urile ThinQ AI cu adevarat inteligente ale LG

In loc sa cumperi un PC separat, ce-ar fi sa poti folosi un soft pentru a rula aplicatiile Windows pe Chromebook? Cei de la Parallels au anuntat ca softul lor de virtualizare este acum disponibil pentru Chromebook-uri.

Asta inseamna ca utilizatorii de Chromebook-uri care ar avea nevoie sa ruleze aplicatii Windows, acum pot. Pentru cei nefamiliarizati, Parallels este un soft destul de popular folosit de utilizatorii Mac pentru a rula aplicatii Win.

CITESTE SI:  De ce s-ar putea ca dispozitivul Andromeda al Microsoft nu se va lansa in acest an

Spre deosebire de alte solutii care implica dual boot, Parallels poate rula in sistemul de operare Chrome OS, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot comuta in mod facil intre ambele sisteme de operare pe Chromebook-uri.

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca, deocamdata, softul Parallels este disponibil doar pe Chromebook-urile gestionate de un cont Enterprise. Deci utilizatorii non-Enterprise nu vor putea rula Parallels, dar poate ca in viitor vor putea.

CITESTE SI:  Cand jumatate din SUA va avea acoperire 5G, conform Verizon

De asemenea, retineti ca Parallels ofera doar softul de care ai nevoie pentru a rula aplicatii Windows si vei avea nevoie de propria copie si licenta valabila de Windows pentru configurare. Softul Parallels pentru Chromebook-uri are un pret de 70 de dolari anual per utilizator si nu include costul unei licente Win 10.