fbpx

Acest lucru e inacceptabil la Mac-uri, potrivit unui director Apple

Acest lucru e inacceptabil la Mac-uri, potrivit unui director Apple

Craig Federighi, un director in cadrul companiei Apple din Cupertino, Statele Unite, a dezvaluit in instanta ca exista un aspect pe care compania din Statele Unite il considera inacceptabil la Mac-uri. Declaratia a venit ca raspuns la o intrebare a unei judecatoare in procesul dintre Apple si Epic Games.

Mac-urile de la compania din Cupertino, Statele Unite, nu sunt imune la malware. S-ar putea ca malware-ul sa nu fie pe Mac la fel de raspandit ca pe Windows, dar asta pentru ca numarul de computere Windows active il depaseste pe cel de macOS.

CITESTE SI:  VIDEO: Un nou joc mobil Tekken este anuntat pentru iOS si Android

Dar, totusi, Mac-urile nu sunt imune la malware pentru ca apare din cand in cand. Cu toate acestea, se pare ca, desi e mai putin frecvent decat pe Windows, malware-ul pe Mac se afla la un nivel considerat inacceptabil de catre Apple.

In timpul procesului dintre Apple si Epic Games, director in cadrul companiei din Cupertino, Craig Federighi a fost chemat sa depuna marturie. Judecatoarea l-a intrebat pe acesta de ce macOS suporta magazine multiple in timp ce dispozitivele iOS nu.

CITESTE SI:  Galaxy S6 a consolidat pozitia Samsung pe piata din Statele Unite

Potrivit lui Federighi, acest lucru se datoreaza faptului ca Apple a stabilit pentru iOS o stacheta mai ridicata cand vine vorba despre securitatea clientilor, despre care el crede ca macOS nu o indeplineste in ziua de azi.

El a fost citat spunand: “Astazi, exista un nivel de malware pe Mac pe care il consideram inacceptabil”. De asemenea, el indica faptul ca Android e o platforma care accepta mai multe magazine, dar ca din acest motiv malware-ul e raspandit pe Android.

CITESTE SI:  Sistemul de operare Windows 10 a fost terminat

Ca sa fim cinstiti, dispozitivele macOS si iOS ale companiei au avut o multime de exploituri si vulnerabilitati pana in prezent, asa ca exista o certitudine ca produsele Apple nu sunt imune la asa ceva.

Nu suntem siguri cum va reduce compania americana Apple malware-ul pe Mac, in afara de izolarea acestui sistem de operare ca in cazul lui iOS.